Buna ziua,
In timpul concediului de crestere copil, cine are obligatia platii contributiilor la pensii? (Pilon I + Pilon II)
Iar procentul de cotizare la Pilon II se pastreaza la valoarea normala (6,5%, parca) din veniturile din perioada CCC?
In perioada in care am fost in concediul de maternitate si apoi crestere copil (pana la 2 ani), figurez cu contributie 0 RON la pilonul II, pe o durata de 12 luni, desi am primit indemnizatie de crestere copil in aceasta perioada.
Iar in majoritatea celorlalte luni (din cei 2 ani), contributiile sunt mult mai mici decat ar trebui sa fie (30 RON, in loc de >500 RON). Nu poate fi o intarziere la plata, pentru ca prima luna cu contributie 0 (pe durata CCC) este ianuarie 2016, deci mai bine de 1 an si jumatate.
1. Cum pot proceda pentru a mi se vira catre pilonul II contributiile pe cele 12 luni? Presupun ca statul e cel care ar trebui sa faca acest virament?
2. Cum se calculeaza aceasta contributie individuala in perioada CCC si cui pot cere clarificari pentru suma prea mica ce a fost virata in anumite luni?