avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributia la pensii in timpul concediului de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributia la pensii in timpul concediului de crestere copil

Buna ziua,
In timpul concediului de crestere copil, cine are obligatia platii contributiilor la pensii? (Pilon I + Pilon II)
Iar procentul de cotizare la Pilon II se pastreaza la valoarea normala (6,5%, parca) din veniturile din perioada CCC?

In perioada in care am fost in concediul de maternitate si apoi crestere copil (pana la 2 ani), figurez cu contributie 0 RON la pilonul II, pe o durata de 12 luni, desi am primit indemnizatie de crestere copil in aceasta perioada.
Iar in majoritatea celorlalte luni (din cei 2 ani), contributiile sunt mult mai mici decat ar trebui sa fie (30 RON, in loc de >500 RON). Nu poate fi o intarziere la plata, pentru ca prima luna cu contributie 0 (pe durata CCC) este ianuarie 2016, deci mai bine de 1 an si jumatate.
1. Cum pot proceda pentru a mi se vira catre pilonul II contributiile pe cele 12 luni? Presupun ca statul e cel care ar trebui sa faca acest virament?
2. Cum se calculeaza aceasta contributie individuala in perioada CCC si cui pot cere clarificari pentru suma prea mica ce a fost virata in anumite luni?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil- pfa traducator autorizat Ionela132 Ionela132 Buna ziua, Am un PFA ca traducator autorizat, mi-am inceput activitatea pe 1 Noiembrie 2013, si mi-am platit toate contributiile, insemmnand casa de pensii, ... (vezi toată discuția)
Cotizatie pensie facultativa, vechime in specialitate - concediu pentru cresterea copilului florentina_cfm florentina_cfm Va rog sa-mi spuneti daca pe perioada concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani se retine si varsa cotizatia de pensie pentru pilonul de ... (vezi toată discuția)