Am vândut recent autoturismul și pentru recuperarea diferenței de RCA, asiguratorul mi-a cerut la dosar o copie a CIV cu numele noului proprietar (ceea ce e greu de obținut) sau dovada radierii de la poliție (dar am înțeles că nu o poți radia de la poliție pe motiv de vânzare) #-o. Menționez că autoturismul este scos din evidența mea fiscală. Pot face dovada radierii și cu altceva?
pentru restituirea primei de asigurare sunt necesare urmatoarele documente
-contract de vanzare-cumparare
- scoaterea din evidenta fiscala
-polita rca si chitanta in original
- cont bancar
Exista situatii in care vanzatorul ii da polita rca cumparatorului "sa aiba asigurare sa ajunga acasa".Daca ati facut acest lucru, da, compaia de asigurari va poate cere dovada ca s-a inmatriculat masina pe numele cumparatorului.Nu poti restitui o prima de asigurare dar in acelasi timp polita sa fie valabila in circulatia pe drumul public. si sa produca daune...
Este o ipoteza..
acte necesare:
-dovada transcrierii autoturismului (adeverinta de la politia rutiera conform careia vehicolul a fost radiat de pe numele vanzatorului - politia nu mai elibereaza certificat de radiere)
-buletin
-chitanta/bonul fiscal si polita RCA
Radiere masin
iuli113
Buna seara
Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta:
Anul trecut am vandut 1 masina care era inmatriculata pe numele meu ,am facut contract de vanzare ... (vezi toată discuția)