avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit pers cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit pers cu handicap

Sunt persoana cu handicap grav pe 12 luni si conf legii sunt scutit de impozit pe cladiri si auto. Conf codului fiscal scutrea de impozit intra in vigoare cu 1 ian a urmatorului an, proportional cu nr de luni mentionate in certificat. Avand certificatul din luna iulie 2016, am depus cerere si mi sa spus ca beneficiez de scutire numai pentru perioada ianuarie – iulie 2017,pentru lunile din anul trecut (august – decembrie 2016 ) nu se mai opereaza scutirea. Care este interpretarea din textul de lege '' scutirea de impozit/taxa pe clădiri se acordă începând cu data de 1 ianuarie a anului următor depunerii documentelor doveditoare, proporţional cu numărul de luni menţionate în certificat '' , 12 luni sau numai 7 luni cat mai este valabil certificatul pentru anul 2017.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:00, 19 Iulie 2017
Este corecta scutirea de impozit strict perioada ianuarie-iulie 2017,deoarece documentul medical depus de dv in iulie 2016 produce efecte in baza codului fiscal incepand din anul urmator inregistrarii acestuia,din ianuarie pana in iulie termenul precizat in certificatul de incadrare in grad de handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de la impozitul pe cladire persoana cu handicap ANIROD53 ANIROD53 Buna ziua, Conform Codului fiscal , \"scutirea de impozit/taxa pe clădiri se acordă începând cu data de 1 ianuarie a anului următor depunerii ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit copil cu handicap maricu2001@yahoo.com maricu2001@yahoo.com Bună ziua. Am cerut primăriei scutirea de impozit pt casa datorita faptului ca avem certificat handicap accentuat pt copil emis din 2.03.2017-1.03.2018. ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sainteleg din asta ..?! mayer mayer Am intalnit mai multe situatii in care normele de aplicare ale unei legi,exced anumite prevederi enuntate in mod explicit, chiar in textul de lege. Cat de ... (vezi toată discuția)