avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... scutire de la impozitul pe cladire persoana cu ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

scutire de la impozitul pe cladire persoana cu handicap

Buna ziua,
Conform Codului fiscal , "scutirea de impozit/taxa pe clădiri se acordă începând cu data de 1 ianuarie a anului următor depunerii documentelor doveditoare, proporţional cu numărul de luni menţionate în certificat".
Am certificat de handicap grad accentuat,valabil pe 12 luni incepand cu data de 01.04.2017.
Am fost la Directia venituri din Primarie unde mi s-a spus ca daca la anul nu mai primesc grad accentuat sau grav, scutirea este doar pe trei luni. In legislatie se precizeaza "proporţional cu numărul de luni menţionate în certificat" si nu cu numarul de luni ramase pana la data de valabilitate a certificatului. Daca certficatul il primeam in ianuarie aveam doar o luna de scutire. Atunci care este ajutorul pe care legiuitorul o ofera persoanelor cu handicap atunci cand ii este mai greu. De ce nu se poate face recalcul pe anul in curs?
Intrebarea mea este daca interpretarea data de cei de la Directia venituri, privind perioada de scutire, este corecta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:15, 3 Aprilie 2017
Interpretarea inspectorilor de la fisc este temeinica si respecta dispozitia in vigoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pers cu handicap cojocri61 cojocri61 Sunt persoana cu handicap grav pe 12 luni si conf legii sunt scutit de impozit pe cladiri si auto. Conf codului fiscal scutrea de impozit intra in vigoare cu ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire Vladcry Vladcry Bună ziua,mama mea are gradul de handicap 1 din 2014 până anul acesta am platit impozitul apartamentului nestiind că este scutită.m ar interesa sa stiu ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit copil cu handicap maricu2001@yahoo.com maricu2001@yahoo.com Bună ziua. Am cerut primăriei scutirea de impozit pt casa datorita faptului ca avem certificat handicap accentuat pt copil emis din 2.03.2017-1.03.2018. ... (vezi toată discuția)