avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ce vatamare e asta?! si ce sa fac
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ce vatamare e asta?! si ce sa fac

nu stiu in ce categorie de sanctiuni intra. daca ma puteti ajuta va rog. am fost in parcare si am dat in marsarier ca sa pot intoarce, si chiar incet fiindca nu pot vedea in spate ca e masina papuc, nam oglinda retrovizoare. dupa vreo juma de metru de dat am lovit un om. o venit numa sa strige, si sai dau nr de telefon. i lam dat si am plecat. ce mi se poate intampla conform legii, si ce sanse is sa nu fie nimic.
nimic deosebit :))...o vatamare corporala
si daca sa zic o sa zica ca are zgarietura la pulpa piciorului, sau ca schiopateaza, nu poate obtine nimic de la mine, sa zic sami ceara daune?
Pentru a cere daune, are nevoie de o constatare/p.v. de accident.
In acest caz, anuntati asiguratorul RCA pentru a le plati.
Puteti raspunde penal (dupa circumstantele in care fapta a fost savarsita) pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa.
Sigur ca pot fi percepute daune materiale si morale de catre partea vatamata , care se poate constitui parte civila ,inca din etapa urmaririi penale a procesului penal.

Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
ce inseamna etapa urmaririi penale a procesului penal?

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime unkkkk unkkkk Buna seara In primul rand sa va explic situatia. Conducand autoturismul propriu, inainte de o intersectie, am piscat frana, fiind pe jos mazga, nu am mai ... (vezi toată discuția)
Lovire persoana la mers cu spatele - dosar penal xentendo xentendo buna ziua. va rog sa ma ajutati cu indormatii in legatura cu situatia in care ma aflu. in parcarea unui supermarket ma aflam pe aleea principala, am ajuns ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru vatamare corporala din culpa GurzuLoredana GurzuLoredana in urma cu 6 zile am fost lovita pe trecerea de pieteoni de un autovehicul ce nu mi-a acordat prioritate . am fost internata 5 zile , sunt pusa in gips pana ... (vezi toată discuția)