avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal pentru vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal pentru vatamare corporala din culpa

in urma cu 6 zile am fost lovita pe trecerea de pieteoni de un autovehicul ce nu mi-a acordat prioritate . am fost internata 5 zile , sunt pusa in gips pana la jumatate (21 zile ) si lovita la cap . maine urmeaza sa imi scot certificatul medico-legal. soferului i s`a facut dosar penal pt vatamare corporala. a venit la spital a doua zi , si-a recunoscut vina , insa de atunci nu a mai dat nici un semn de viata. care este pedeapsa prevazuta de lege pentru acest "domn "? pot avea dreptul la daune morale / fizice? mentionez ca sunt minora si am avut o trauma
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:24, 6 Septembrie 2011
Persoana care este vinovata pentru producerea accidentului rutier raspunde penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, incriminata de art. 184 din Codul penal.

Daca certificatul medico-legal atesta un numar de ingrijiri medicale mai mare de 60, nu este necesara plangerea penala prealabila, act de sesizare ce se inainteaza politiei sau parchetului, si prin care este pusa in miscare actiunea penala.

Plangerea penala prealabila trebuie sa cuprinde urmatoarele elemente obligatorii : trebuie sa fie indicat,asadar , numele faptuitorului, domiciliul acestuia,numele dumneavoastra, parte vatamata ,locul unde domciliati, imprejurarile in care fapta a fost comisa, urmarea imediata a infractiunii .

In caz ca va constituiti parte civila , in vederea recuperarii prejudiciului cauzat , precizati, defalcat, sumele de bani , ce reprezinta daune morale si materiale.

Plangerea penala prealabila se introduce in termen de 2 luni de la data cand ati sau ati putut cunoaste pe faptuitor, prin urmare, va puteti adresa politiei , in vederea identificarii acestuia, in caz ca refuza sa va furnizeze date ce tin de persoana sa.

Impacarea partilor inlatura raspundea penala, chiar in in etapa recursului procesului penal, iar in cazul in care polita RCA este valabila, asiguratorul de raspundere civila delictuala acopera paguba suferita, in solidar cu inculpatul, desigur, in limita plafonul prevazut de lege.

Sa aveti in vedere faptul ca , in caz se vor impune alte zile de ingrijiri medicale, acestea pot fi mentionate intr-un nou certficat medico-legal.

Expertiza medico-legala, expertiza tehnica pot fi efectuate chiar in etapa urmaririi procesului penal.

E important sa aveti expert -parte.
Minoritatea reprezinta circumstanta agravanta legala.Aceast element poate fi avut in vedere in momentul individualizarii pedepsei.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident alina_25 alina_25 In timp ce se deplasa catre serviciu o ruda a cazut in autobuz deoarece soferul un incompetent pot zice a pus frana brusca aceasta rostogolindu-se ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala-ce pot eu sa fac? barbu_ady barbu_ady buna ziua ma numesc bardu adrian acum o saptamana logodnica mea a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni.vina apartine in totalitate soferului.ea este ... (vezi toată discuția)
Plangere penala nicusan nicusan de cate zile de spitalizare este nevoie pentru ca ca o persoana ce risca sa-si piarda ochiul din cauza unei agresiuni, sa poata face plangere penala? (vezi toată discuția)