Buna ziua si multumim ca exista acest forum unde putem gasi raspunsuri la atatea probleme.
Doresc sa achizitionez o masina second hand de la un parc auto din Romania. Masina e adusa de afara, din Franta, si nu e inmatriculata aici.
Parcul auto imi garanteaza ca masina are kilometrii reali, nu a fost accidentata si ca are carte service cu toate reviziile facute dar cartea service nu e de la un service autorizat. In acest caz, cum pot sa ma protejez cand cumpar masina ? Adica, daca mi se strica cutia de viteze sau motorul la 1-2 luni dupa cumparare, eu raman cu ochii in soare sau pot cere despagubiri de la vanzator ?
Si, daca dupa cumparare sesizez anumite probleme pe care nu le-am observat la drive-test, cum ar fi: sunet la motor, bate ceva, probleme cu turbina etc, se considera aceste lucruri ca fiind vicii ascunse ?
Cred ca marea majoritate a oamenilor din aceasta tara sunt de buna credinta dar... banul ne conduce viata.
Anterior achizitiei aveti dreptul sa solicitati o verificare tehnica direct la dealer sau la service-ul marcii respective,care in urma verificarii elibereaza document justificativ