avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cumparare auto sh - garantii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cumparare auto sh - garantii

Buna ziua si multumim ca exista acest forum unde putem gasi raspunsuri la atatea probleme.

Doresc sa achizitionez o masina second hand de la un parc auto din Romania. Masina e adusa de afara, din Franta, si nu e inmatriculata aici.
Parcul auto imi garanteaza ca masina are kilometrii reali, nu a fost accidentata si ca are carte service cu toate reviziile facute dar cartea service nu e de la un service autorizat. In acest caz, cum pot sa ma protejez cand cumpar masina ? Adica, daca mi se strica cutia de viteze sau motorul la 1-2 luni dupa cumparare, eu raman cu ochii in soare sau pot cere despagubiri de la vanzator ?
Si, daca dupa cumparare sesizez anumite probleme pe care nu le-am observat la drive-test, cum ar fi: sunet la motor, bate ceva, probleme cu turbina etc, se considera aceste lucruri ca fiind vicii ascunse ?
Cred ca marea majoritate a oamenilor din aceasta tara sunt de buna credinta dar... banul ne conduce viata.

Cu respect.
Ionut
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:06, 20 Iulie 2017
Anterior achizitiei aveti dreptul sa solicitati o verificare tehnica direct la dealer sau la service-ul marcii respective,care in urma verificarii elibereaza document justificativ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! ce sanse de castig as avea daca intentez un proces ... emiliapem@yahoo.com emiliapem@yahoo.com Buna ziua ! Ce sanse de castig as avea daca intentez un proces ptr vicii ascunse ... in urma cu o saptamana am cumparat o masina a unei cunostinte comune... ... (vezi toată discuția)
Am achizitionat un auto second hand (5 ani) de la un dealer autorizat, ... NERUJA NERUJA Am achizitionat un auto second hand (5 ani) de la un dealer autorizat, garantie 1 an. La 2 luni s a defectat calculatorul de bord, apareau tot felul de martori ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre garantia turbinei rabaiveco rabaiveco buna ziua am cumparat un iveco35c10 de la cefin in decembrie 2007 la zero kilometri iar la 6000 nu mai aveam ulei pe joja la service mi-a schimbat turbina ca ... (vezi toată discuția)