avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare islamică în Romania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare islamică în Romania

Buna seara!
O persoană de cetățenie română care aparține religiei islamice daca este condamnată la crima pentru onoare poate fi executată pe teritoriul României? Menționez că deși cetățenia este romana, unul dintre părinți este de o altă naționalitate.
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
1. In ROMANIA condamnarea la pedeapsa capitala este abolita!
2. In ROMANIA nu este permisa legal executarea unei persoane.
3. Condamnarea pentru savarsirea unei infractiuni denumita ,,crima pentru onoare" este imposibila in ROMANIA avand in vedere ca acesta infractiune nu este prevazuta de Codul Penal ROMAN iar Shari'a NU SE APLICA IN ROMANIA!.
Daca cineva, sub pretextul ca executa o ,,condamnare la crima pentru onoare" savarseste un omor va fi condamnat ulterior conform legilor romane fara ca acea scuza sa fie considerata circumstanta atenuanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Romania nu extradeaza persoane in tari in care risca pedeapsa cu moartea. Asa cum vi s-a spus, in acest caz omorul comis de catre un musulman aflat in Romania va fi pedepsit conform legilor romanesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tari cu care romania nu are tratate de extradare bagobond bagobond Poate cineva sa-mi dea o lista (sau cateva exemple) de tari cu care Romania nu are tratate de extradare? Gen Siria? Asta inseamna ca aici ,si daca esti ... (vezi toată discuția)
pentru a preintampina "criminalitatea" reintroducerea pedepsei cu moartea ar fi un remediu? Manole Dumitru Manole Dumitru In unele state din SUA pedeapsa cu moartea exista ca pedeapsa pentru unii criminali. La noi in Romania reintroducerea pedepsei capitale ar reduce numarul de ... (vezi toată discuția)
Crima in italia un-tip un-tip Daca un cetatean roman ucide un al cetatean roman dar totul se petrece in italia,procesul are loc in italia si dupa legile de acolo?ce pedeapsa este pt crima ... (vezi toată discuția)