avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Crima in italia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Crima in italia

Daca un cetatean roman ucide un al cetatean roman dar totul se petrece in italia,procesul are loc in italia si dupa legile de acolo?ce pedeapsa este pt crima in italia?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 10:59, 23 Martie 2011
Nu cred , fapta se va judeca dupa legea romana , aplicarea legii penale in spatiu, art. 4 cod penal( principiul personalitatii legii penale) , care se aplica cetatenilor romani care savarsesc infractiuni in strainatate.
emma_woodhouse a scris:

Nu cred , fapta se va judeca dupa legea romana , aplicarea legii penale in spatiu, art. 4 cod penal( principiul personalitatii legii penale) , care se aplica cetatenilor romani care savarsesc infractiuni in strainatate.


Cam greu de convins instantele din Italia de principiul de mai sus. B-) Principiul s-ar aplica DACA ar fi judecat in Romania. Fiind judecat in Italia va fi judecat dupa legea penala si legea de procedura penala italiana.

Codice penale italiano
art. 575 Omicidio
Chiunque cagiona la morte di un uomo è punito con la reclusione non inferiore ad anni ventuno.

Norma, afara de sanctiune, este similara art. 174 Cod pen. - cel ce cauzeaza moartea unei persoane este pedepsit cu inchisoare a carei durata nu va fi mai mica de 20 de ani - dupa italiana cunoscuta de Mordechai B-)
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Unul dintre principiile dreptului penal italian: principiul obligativitatii (art. 3 c.p.i. ) – legea penala se aplica tuturor cetatenilor sau strainilor care se afla pe teritoriul italian si, in cazuri specifice, si cetatenilor sau strainilor care nu se afla pe teritoriul italian (exceptiile sunt prevazute in dreptul public intern sau dreptul international).

A se vedea si art 6 c.p.i – Infractiuni savarsite pe teritoriul statului: oricine savarseste o infractiune pe teritoriul statului va fi judecat dupa legea italiana
Buna as ori sa stiu in italia se aplica reducerea coantumui de pedese in cazul recunoateri vinei?
la ei nu cred ca merge ca la noi cu reducerea pedepsei..etc...
si nici pt buna purtare nu cred ca iesi in 2 ani..

Alte discuții în legătură

Mandat european de arestare Cristian_lee Cristian_lee Speta suna cam asa: Inculpatul cetatean bulgar ucide un cetatean german in Romania, iar apoi fuge in Marea Britanie. Instanta engleza cunoscand ca toate ... (vezi toată discuția)
Extradare sorintudor sorintudor Daca un cetatean roman este retinut pentru o infractiune pe teritoriul altei tari decat cea in care a savarsit infractiunea,ce se intampla cu acesta? Este ... (vezi toată discuția)
Intrebari drept penal!!!! maite21 maite21 Va rog, sa-mi oferiti un raspuns la urmatoarele intrebari: 1.Daca infractiunea este comisa in sediul ambasadei Romaniei din Franta, legea penala romana e ... (vezi toată discuția)