avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Crima in italia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Crima in italia

Daca un cetatean roman ucide un al cetatean roman dar totul se petrece in italia,procesul are loc in italia si dupa legile de acolo?ce pedeapsa este pt crima in italia?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 10:59, 23 Martie 2011
jeniferr a scris:
Buna as ori sa stiu in italia se aplica reducerea coantumui de pedese in cazul recunoateri vinei?

Da, se poate face intelegere cu procurorul. Propunerea poate fi facuta fie de invinuit fie de procuror si pedeapsa poate fi redusa cu pana la o treime. Judecatorul este cel care va admite sau respinge intelegerea – avand in vedere circumstantele in care a fost savarsita infractiunea, si altele.
Nu se accepta intelegeri in ceea ce priveste infractiuni precum pornografia cu minori, turism sexual, tinerea in sclavie si altele de gen.
Art 444 codul italian de procedura penala.

Orice cetatean (exceptand personalul diplomatic) care savarseste o infractiune pe teritoriul unui stat membru al U.E. va fi cercetat, condamnat (daca e cazul) si va executa pedeapsa conform legislatiei statului respectiv – sigur, sunt si exceptii.
Pentru o buna aparare este necesar un avocat care sa cunoasca legea statului respectiv, un avocat care sa stie ce si cand sa… ceara / sa faca pentru clientul sau.

Art. 112 Constitutia italiana – ministerul public e obligat sa exercite actiunea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat european de arestare Cristian_lee Cristian_lee Speta suna cam asa: Inculpatul cetatean bulgar ucide un cetatean german in Romania, iar apoi fuge in Marea Britanie. Instanta engleza cunoscand ca toate ... (vezi toată discuția)
Extradare sorintudor sorintudor Daca un cetatean roman este retinut pentru o infractiune pe teritoriul altei tari decat cea in care a savarsit infractiunea,ce se intampla cu acesta? Este ... (vezi toată discuția)
Intrebari drept penal!!!! maite21 maite21 Va rog, sa-mi oferiti un raspuns la urmatoarele intrebari: 1.Daca infractiunea este comisa in sediul ambasadei Romaniei din Franta, legea penala romana e ... (vezi toată discuția)