avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Crima in italia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Crima in italia

Daca un cetatean roman ucide un al cetatean roman dar totul se petrece in italia,procesul are loc in italia si dupa legile de acolo?ce pedeapsa este pt crima in italia?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 10:59, 23 Martie 2011
in cazul in care cel care a comis fapta a recunoscut si a luat 16 ani iar noi am luat 23 fiindca santemi romani?unde te poti adresa cand esti neindreptatiti in justitie in italia
Banuiesc ca sentinta o poti ataca cu recurs tot in Italia. Daca nu merge asta atunci eventual poti incerca cu drepturile omului, desi nu cred ca o sa ai mare succes.
jeniferr a scris:
in cazul in care cel care a comis fapta a recunoscut si a luat 16 ani iar noi am luat 23 fiindca santemi romani?unde te poti adresa cand esti neindreptatiti in justitie in italia


Pentru incalcarea drepturilor garantate de Conventiei E.D.O. va puteti adresa Curtii E.D.O.
Banuiesc ca la individualizarea pedepsei s-a tinut seama de aceleasi principii de care se tine seama in Romania (nu de alta dar Codul nostru penal e un fel de copy-paste dupa cel belgian care e un altfel de copy-paste dupa cel italian) respectiv daca inculpatul colaboreaza in timpul procesului penal si isi recunoaste vinovatia acest comportament va avea efect asupra micsorarii cuantumului pedepsei.
S-ar fi aplicat legea romana numai in cazul in care italienii nu ar fi dorit sa judece acest caz, atunci ar fi intervenit statul roman.
Dar cum legea italiana are de asemenea propriile principii atunci acestea se vor aplica cu prioritate.
Nu va putem spune de ce ati luat 23 de ani desi un caz asemanator s-a finalizat cu 16, cel mai probabil s-a tinut seama de agravante si de alte circumstante in care s-a savarsit fapta.
Cert e ca daca hotararea este definitiva, asadar fara nicio alta cale de atac interna, veti executa cei 23 de ani. La CEDO mi-e greu sa cred ca ati rezolva ceva, dar luati-va un avocat si incercati. Atentie, costa....mult!
u.b.i.k. a scris:

[ dupa italiana cunoscuta de Mordechai B-)

ooooftopic:
Evident ca Mordechai cunoaste ...
Suna bine in italiana definitia omorului.
A..ce a gasit colega trope_doi pe google e clar, ceva similar principiului teritorialitatii din Codul penal roman.
Thanks God ca n-am ajuns ajuns la ,,perle".Cred ca m-a salvat faptul ca am scris acel,,nu cred" B-)
Dar ma gandisem la mai multe institutii pe care le cunoasteam si eu, extradare, faptul ca intre state exista tot felul de conventii si tratate privind cooperarea judiciara in materie penala, etc.
Dar avocatnet e locul unde invatam unii de la ceilalti iar asta e super.:kissing:

Alte discuții în legătură

Mandat european de arestare Cristian_lee Cristian_lee Speta suna cam asa: Inculpatul cetatean bulgar ucide un cetatean german in Romania, iar apoi fuge in Marea Britanie. Instanta engleza cunoscand ca toate ... (vezi toată discuția)
Extradare sorintudor sorintudor Daca un cetatean roman este retinut pentru o infractiune pe teritoriul altei tari decat cea in care a savarsit infractiunea,ce se intampla cu acesta? Este ... (vezi toată discuția)
Intrebari drept penal!!!! maite21 maite21 Va rog, sa-mi oferiti un raspuns la urmatoarele intrebari: 1.Daca infractiunea este comisa in sediul ambasadei Romaniei din Franta, legea penala romana e ... (vezi toată discuția)