avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se plateste dublu munca sambata -duminica?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se plateste dublu munca sambata -duminica?

daca salariatul lucreaza in ture de cate 2 nopti la serv si 2 zile liber , avand dreptul la zile libere dar in functie de cum intra in tura nu picau intotdeauna samabata si duminica.
pt zilele de sambata si duminica ii platesc dublu?
Cel mai recent răspuns: gabrielaciorcila , utilizator 16:37, 29 Septembrie 2009
[ link extern ]
Codul Muncii reglementeaza si aceasta situatie!
:)
In acest caz eu platesc numai daca se depaseste numarul de ore normale ale lunii. In rest asa este programul, inscris si in CIM.
daca se lucreaza la tura si liberele nu pot fi efectuate sambata sau duminica salariatul poate beneficia de un spor la salariu de baza care se negociaza fie prin cim fie prin contractul colectiv de munca la nivel de societate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Intalnesc urmatoarea situatie: angajatii lucreaza 8/zi, 40/saptamana. In cazul in care este necesar sa se lucreze sambata, ceea ce ar insemna ore ... (vezi toată discuția)
Spor pentru lucru in week-end piciul piciul sporul pe care il acord pentru lucrul in week-end urmat de doua zile libere il aplic doar pentru zilele lucrate in week-end, nu pentru toate zilele ... (vezi toată discuția)
Repausul saptamanal si sporul la salariu v_ildiko v_ildiko Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa inteleg si sa aplic articolul de lege de mai jos in contextul in care lucrez la o firma de curatenie care presteaza ... (vezi toată discuția)