avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata proprietar catre asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata proprietar catre asociatie

Buna ziua!
Asociatia de proprietari de care apartin nu a emis niciodata factura catre proprietari. Inteleg ca este controversat acest subiect, cu emiterea facturii. Eu nu am de plata catre asociatie nimic altceva in afara de salariul lor, al celor de asociatie. Toate utilitatile ni le platim separat (gaze, apa, curent-vin facturile la fiecare proprietar, direct de la furnizor). Lift nu avem. Inclusiv femeia de serviciu o platim fiecare, nu la asociatie. Daca este cazul de vreo reparatie, ne interesam noi, proprietarii. Cu toate astea, ni se aduna sute de lei de plata pe an (cam 20 de lei/luna), care, repet, nu inseamna altceva decat salariile lor. Asociatia nu face nimic pentru noi. Niciodata nu s-a afisat vreo lista in scara cu datoriile pe apartament. Nu am mai trecut pe la asociatie din 2012, cand am platit si mi-a dat o chitanta cu suma, reprezentand "Rest". Nu lunile pentru care am platit, nu nimic. Nu sunt de acord sa platesc, o data ce nu am factura, nu am o lista cu datoriile pe scara si asociatia nu misca nimic pentru noi. Ce sa fac in continuare? Sa platesc salariile lor? Pentru asta, totusi, trebuie sa mi se emita un document, nu? Poate chiar factura, ca intra direct in veniturile asociatiei, nu sunt servicii prestate de alti furnizori si asociatia doar sa colecteze acesti bani.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iulie 2017
carmen_comana, utilizator
Cel mai recent răspuns: MSandaC , utilizator 22:11, 25 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Document justificativ pentru achitarea obligatiilor catre asociatia de proprietari nu este numai factura
Chitanta de plata este document justificativ pentru plata obligatiilor catre asociatia de proprietari
In conditiile in care afirmati ca Toate utilitatile ni le platim separat Inclusiv femeia de serviciu o platim fiecare, ,mai mult,Daca este cazul de vreo reparatie, ne interesam noi, proprietarii. care mai este justificarea pentru a mai functiona entitatea juridica ?
Discutati cu proprietarii daca se mai justifica existenta persoanei juridice si daca apreciati ca va puteti administra imobilul singuri desfasurati demersuri pentru desfiintare asociatie de proprietari care va genera automat si stoparea costurilor aferente indemnizatii reprezentanti asociatiei
Dar, sunt obligata sa platesc din urma? Din 2012 cred ca mi s-au adunat peste 1000 de lei. Presupun ca o sa-mi raspundeti ca trebuie sa le platesc salariile, o data ce exista, totusi, asociatia. Nu ar trebuie sa afiseze macar o lista cu datoriile, la avizier?
Atat timp cat exista infiintata asociatie de proprietari care desfasoara acte si actiuni in folosul memebrilor proprietari carora le impun sa suporte indemnizatiile este temeinic si legal ca obligatiile sa fie afisate in lista lunara de intretinere
Avand in vedere debitul acumulat atentie ca exista termen de prescriptie de 3 ani
Daca ain acest termen asociatia nu a comunicat acte de urmarire sa va comunice notificari,somatii de plata,aveti dreptul sa solicitati in instanta sa dispuna interventia termenului de prescriptie
Atentie cu debitele acumulate la asociatia de proprietari care sunt generatoare de penalitati pe zi/intarziere,pentru recuperarea carora asociatia de proprietari poate demara acte si actiuni in instanta de judecata,poate institui privilegiu imobiliar asupra apartamentului
Nu am primit nicio somatie de plata de la ei. Nici nu stiu daca mai exista presedintele asociatiei, ca nu au dat niciun semn de ani de zile. Acum vreo 3 ani s-a incercat strangerea de semnaturi pentru iesirea din asociatie, dar actiunea a ramas in aer. Eu eram convinsa ca s-a finalizat actiunea, dar am inteles ca acel tabel nu a ajuns la asociatie atunci. Stiu doar ca se acumuleaza cheltuieli acolo. Problema este ca, si daca vrei sa platesti, e foarte greu sa gasesti pe cineva acolo. Sta mereu pe la tara, creste prepelite:). Trebuie sa-l suni si sa-l pandesti cand apare, ca sa-i dai banii. Are un program afisat, dar nu vine decat daca-l suni si-i spui sa vina, ca vrei sa platesti.
Ma pot da in judecata daca nu m-au instiintat in niciun fel de valoarea datoriei pe care o am la ei?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
20 de lei pe luna: unde locuiti, ma mut si eu acolo ...
Si, ca o paranteza: asociatia emite lista de plata care e similara unei facturi.

Alte discuții în legătură

E legal ca într-o asociație să se ceară fonduri diverse fără vreo hotărâre a adunării generale ? ionica1980 ionica1980 Cer răspunsuri avizate, bazate pe realitate, în special pe legile din domeniul Asociațiilor de Proprietari, dar și ale celor din domeniul fiscal, pentru ... (vezi toată discuția)
Dacă mi se refuză accesul la orice act al asociației, nu mi se încalcă dreptul constituțional la apărare și la informații ? flory_mr flory_mr Dacă mi s-a refuzat accesul (și foto-copierea) ORICĂRUI ACT al Asociației de care aparțin (încălcându-se grav Legea 230/2007, art. 10, dar și H.G. nr. ... (vezi toată discuția)