avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Confirmare de debite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Confirmare de debite

Buna ziua !
Am o nelamurire ! Ce se intampla in cazul persoanelor fizice care s-au mutat de pe raza comunei noastre de cca 20 de ani si nu si-au schimbat CI. aceasta fiind expirata ( conform S.P.C.L.E.P ) , procesul verbal de contraventie este intocmit pe domiciliul vechi .
Conform OG.2/2001 privind regimul juridic al contaventiilor ( cu modificari si completarile la zi ) debitele vin la domiciliul vechi dar de fapt ei s-au mutat de pe raza comunei noastre ,nu au bunuri de sechestrat . Va rog sa-mi spuneti care ar fi o portita de a scapa de confirmare de primire al debitelor ?
Cel mai recent răspuns: IIB , utilizator 16:44, 4 Septembrie 2017
Comunicarea prin publicitate, potrivit codului de procedură fiscală, art.47
[ link extern ]

(4) în cazul în care comunicarea potrivit alin. (2) sau (3), după caz, nu a fost posibilă, aceasta se realizează prin publicitate.

(5) Comunicarea prin publicitate se efectuează prin afișarea unui anunț în care se menționează că a fost emis actul administrativ fiscal pe numele contribuabilului/plătitorului, după cum urmează:
...
b) în cazul actelor administrative fiscale emise de organul fiscal local prin afișarea anunțului, concomitent, la sediul organului fiscal emitent și pe pagina de internet a autorității administrației publice locale respective.

(6) Anunțul prevăzut la alin. (5) se menține afișat cel puțin 60 de zile de la data publicării acestuia și conține următoarele elemente:

a) numele și prenumele sau denumirea contribuabilului/plătitorului;

b) domiciliul fiscal al contribuabilului/plătitorului;

c) denumirea, numărul și data emiterii actului administrativ fiscal.

(7) în cazul în care actul administrativ fiscal se comunică prin publicitate, acesta se consideră comunicat în termen de 15 zile de la data afișării anunțului.

Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma inactiva lilicu lilicu Firma a fost suspendata la ONRC pe o perioada de 3ani -2009-2012 si face reactivarea la ONRC numai in oct 2017. Nu a solicitat regim derogatoriu de la ANAF. ... (vezi toată discuția)
Actele administrative fiscale florin11111 florin11111 Buna ziua .Sunt nascut in 1987,nu am lucrat pana acum niciodata si zilele trecute am observat ca pe site-ul primariei orasului in care m-am nascut figurez ... (vezi toată discuția)
Comunicare acte procedura fiscala eugen82 eugen82 Am schimbat sediul social al SRL-ului meu, am depus 050, dar timp de mai multe luni dosarul fiscal a fost blocat la vechea A.F.P.. Dosarul fiscal a fost ... (vezi toată discuția)