Buna ziua. Am citit cred ca de vreo 10 ori pana acum legea intrarii in insolventa a unei firme SRL .. Vreau sa optez pentru aceasta optiune , deoarece , imi scuzati limbajul si sper sa nu fiu judecata prea aspru pentru asta , dar in Romania sa ai o firma de constructii , sa ai salariati inseamna o condamnare la moarte .. este firma sotului , deschisa anul trecut prin noiembrie , a platit pana in momentul de fata tot ceea ce era de platit la stat , lunar , oamenii si tot .. chiar daca el ramanea cu aproape nimic in mana ( si aici ma refer ca nu ajungea nici macar la salariul mediu lunar ) am zis ca o sa fie bine , ca tragem acum si poate o fii mai bine .. ei bine de o luna de zile a venit ITM-ul la o constructie si l-a prins cu doi oameni la negru cica ( aici deschid o paranteza sa explic tot ce e de explicat .. in dimineata respectiva oamenii au fost dusi sa faca protectia muncii si medicina muncii , avem documente redactate cu ora si tot , pe urma ei au dat o fuga in santier sa faca o evaluare a lucrarii .. hop si ITM-ul acolo .. degeaba s-au dat explicatii ca doamnele i-au pus sa scrie ce au vrut ele si ce au gandit si ne-am ales cu o amenda de 200 de mil pe care o vom judeca in instanta ) .. in lupta cu statul se stie ca e mai greu de castigat de aia vreau sa stiu .. daca bagam firma in insolventa administratorul , ce are de pierdut , pentru ca niciodata nu o sa putem sa platim atatia bani ..
Va multumesc mult pentru raspuns .. adevarul e ca suntem intr-un impas destul de mare .. din cate am auzit si citit , chiar e greu sa castigi un proces cu statul , chiar daca dreptatea e de partea ta .. as dorii sa mai stiu , daca se poate , in cazul in care rezultatul de la proces o sa fie negativ , daca se poate achita amenda in plati lunare stabilite de judecator , sau ce e de facut ca sa cerem asta .. chiar nu stim cum functioneaza care sunt pasii .. va multumesc inca o data !