avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma intrata in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma intrata in insolventa

Buna ziua. Am citit cred ca de vreo 10 ori pana acum legea intrarii in insolventa a unei firme SRL .. Vreau sa optez pentru aceasta optiune , deoarece , imi scuzati limbajul si sper sa nu fiu judecata prea aspru pentru asta , dar in Romania sa ai o firma de constructii , sa ai salariati inseamna o condamnare la moarte .. este firma sotului , deschisa anul trecut prin noiembrie , a platit pana in momentul de fata tot ceea ce era de platit la stat , lunar , oamenii si tot .. chiar daca el ramanea cu aproape nimic in mana ( si aici ma refer ca nu ajungea nici macar la salariul mediu lunar ) am zis ca o sa fie bine , ca tragem acum si poate o fii mai bine .. ei bine de o luna de zile a venit ITM-ul la o constructie si l-a prins cu doi oameni la negru cica ( aici deschid o paranteza sa explic tot ce e de explicat .. in dimineata respectiva oamenii au fost dusi sa faca protectia muncii si medicina muncii , avem documente redactate cu ora si tot , pe urma ei au dat o fuga in santier sa faca o evaluare a lucrarii .. hop si ITM-ul acolo .. degeaba s-au dat explicatii ca doamnele i-au pus sa scrie ce au vrut ele si ce au gandit si ne-am ales cu o amenda de 200 de mil pe care o vom judeca in instanta ) .. in lupta cu statul se stie ca e mai greu de castigat de aia vreau sa stiu .. daca bagam firma in insolventa administratorul , ce are de pierdut , pentru ca niciodata nu o sa putem sa platim atatia bani ..
Cel mai recent răspuns: lavinia_chechedi , utilizator 20:12, 22 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc mult pentru raspuns .. adevarul e ca suntem intr-un impas destul de mare .. din cate am auzit si citit , chiar e greu sa castigi un proces cu statul , chiar daca dreptatea e de partea ta .. as dorii sa mai stiu , daca se poate , in cazul in care rezultatul de la proces o sa fie negativ , daca se poate achita amenda in plati lunare stabilite de judecator , sau ce e de facut ca sa cerem asta .. chiar nu stim cum functioneaza care sunt pasii .. va multumesc inca o data !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executie casa regie proprie sau firma laurentiuu laurentiuu Doresc sa construiesc o casa.Nu doresc firma pt ca au niste sume uriase, vreau sa o construiesc in regie proprie. Din cate am citit, daca vine un control, ... (vezi toată discuția)
Drepturi bănești cuvenite de la angajatori și neplătite Amelian Dumitru Amelian Dumitru Am lucrat ca șef șantier la 2 firme de construcții și la încheierea raportului de muncă nu am primit în totalitate drepturile bănești cuvenite (peste ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului de la fostul angajator Exlicit Exlicit In luna mai a anului acesta m-am angajat la o firma din Romania care avea lucrari in strainatate in domeniul Constructiilor , Am stat 2 lunii in Olanda pana la ... (vezi toată discuția)