avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... scapa sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

scapa sau nu?

Buna seara,
supun atentiei dvstra urmatorul caz.Persoana X fara antecedente penale, integrat perfect in societate atat din punct de vedere profesional cat si social, este judecat timp de 7 ani intr-un proces penal.Incepand cu anul 2 al procesului persoana cedeaza psihic, incepe sa aiba atacuri de panica, insomnie, stari de anxietate care duc la o depresie puternica manifestata prin ganduri de sinucidere.Persoana X se interneaza periodic (la 2,3 luni) cate 5-10 zile in spitale de psihiatrie din anul 2 pana la sfarsitul procesului.La incheierea procesului primeste pedeapsa de 4 ani.
Exista sanse ca acest om sa scape de executarea pedepsei?
Poate sa-si ispaseasca pedeapsa la domiciliu sub supraveghere?
In cazul in care va fi inchis, pedeapsa o poate ispasi la spitalul penitenciarului sub supraveghere?

Astept parerile dumneavoastra pentru ca acest om este distrus psihic,nu ar rezista nici 2 zile inchis langa alti infractori existand pericolul sa se sinucida oricand.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
JParice, utilizator
Cel mai recent răspuns: angelabadila , utilizator 07:54, 1 Octombrie 2009
va rog sa ma ajutati sunt o mama disperata...mi-am crescut copilul singura de la 6 ani ,tatal lui decedand am vrut sa ii ofer tot ceeea ce este mai bun insa se pare ca undeva am gresit....baiatul are 21 de ani ...lal varsta de 16 ani in parc impreuna cu cativa prieteni l-au batut pe un alt baiat si i-au luat telefonul mobil...a fost judecat si a primit 2 ani cu suspendare.....eu a trebuit sa plec din bucuresti pentru cateva luni cand m-am intors mi-au facut o vizita cel de la politie...a fost prins furand din magazine ...de 3 ori in 2 luni...mergand la sectia financiara am gasit ca are amenzi penale in valoare de 3 000 ron plus amenzile pentru ca a calatorit fara bilet pe tren si in bucuresti .......ce pot face ?cred ca ain perioada a ceea se droga...insa imi este teama sa spun asta politiei ...nu vreau sa ii fac mai mult rau....va rog sa imi dati un sfat ce sa fac ...cum il pot ajuta ...cei de la politie imi spun ca nu mai are nici o sansa...baiatul meu ameninta ca sa omoara si la puscarie nu merge...ce pot face?...multumesc
Doamna Angela Badila, pentru infractiunea comisa la 16 ani puteti sa nu va mai faceti griji, infractiunile comise in timpul minoritatii nu atrag starea de recidiva, practic le puteti considera sterse.

Furturile s-au comis dupa implinirea varstei de 18 ani? S-a inceput urmarirea penala? Ce valoarea au pagubele? pt. ca pentru valori mici, se poate inlocui raspunderea penala.

Intre timp, amenzile penale au fost achitate? daca da, dupa 6 luni de la plata ultimei amenzi a intervenit reabilitarea de drept ( daca au fost aplicate cand fiul dvs. era minor, daca nu, termenul este de 3 ani ) daca nu a mai savarsit alta infractiune de-atunci.

Dati-ne mai multe detalii.

Oricine are o sansa, doar sa ii spuneti copilului ca il iubiti si ca sunteti langa el, restul se poate rezolva.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Daca are amenzi penale nu merge la inchisoare.
Sa achitati amenzile pt ca altfel va merge la inchisoare.

Daca are antecedente penale si mai comite inca o infractiune ulterioe, in proportie de 98,9% va merge la inchisoare.
Evident, sa nu fie vorba de o infractiune savarsita fara intentie.

Starea de recidiva duce la certitudine de 100% daca se dovedeste vinovatia.

avocat Claudiu Lascsochi
este mai bine pentru el sa spun ca banuiesc ca se droga......are in continuare stari de nevroza cand se supara nu se mai controleaza sparge tot ceea ce ii iese in cale...multumesc pentru raspuns
a furat haine nici unul din furturi nu depaseste 300 ron

Alte discuții în legătură

Minorii madarolivia madarolivia buna. as avea si eu o intrebare, si anume daca un minor de 15 ani care sufera de tulburare mixta emotionala si de conduita, poate fi condamnst pt savarsirea ... (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante in procesul penal DoruD DoruD fiul meu e dependent de heroina. a comis 2 infractiuni, ambele au fost judecate astfel: 1) in 2006 a comis o delapidare de 145 mil lei vechi, judecat de ... (vezi toată discuția)
Crima Larisa adela Vasile Larisa adela Vasile cu cateva zile inainte de craciun un prieten de-al meu a fost ucist.se afla la un bar din localitate impreuna cu fratele si cumnatul sau,acestia2 au plecat ... (vezi toată discuția)