avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prezentare instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prezentare instanta

Buna seara,
Astazi un coleg de-al meu a avut infatisare la tribunal pentru un litigiu de munca,referitor la acordarea salariilor compensatorii.Reprezentantul
angajatorului i-a inmanat un act prin care solicita retragerea plangerii,intrucat in CCM la nivel de unitate nu este stipulata acordarea de plati compensatorii.
Judecatorul i-a cerut sa prezinte CCM la nivel national la urmatoarea infatisare.
Vineri trebuie sa ma prezint si eu in instanta si nu stiu cum sa procedez,deoarece societatea respectiva desfasoara activitate de comert si din cate stiu exista un CCM la nivel de ramura comert.Pot sa aduc eu la cunostiinta domnului Judecator
existenta acestuia?Pot sa i-au cuvantul?
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:34, 30 Septembrie 2009
1.Nu exista retregerea plangerii in instanta ...se solicita respingerea
2.Nu imi dau sema in ce calitate va duceti in instanta pt a va putea spune mai mult.
3.Judecatorii se prezuma ca cunosc prevederile legale deci si cele ale CCM la niv nat sau de ramura
4 Nu se intelege ce a cerut CCM la nivel nat , sau la nivel de ramura comert.La gasiti pe net.
5 Daca nu au contract la nivel de unitate se aplica cel la nivel superior, respctiv ramura sau national
evident ca puteti sa luati cuvantul.
mergeti pe principiul ca trebuie sa faceti orice, pentru partea care o reprezentati.
Imi cer scuze ca nu cunosc termenii.
Merg in instanta ca reclamant,solicit plata salariilor compensatorii.
~ Conținut șters la cerere ~
magda_oancea a scris:

Judecatorul i-a cerut sa prezinte CCM la nivel national la urmatoarea infatisare.

Mie mi se pare ca judecatorul din proces stie foarte bine ca nu se poate cere retragerea plangerii pentru acest motiv hilar (in CCM la nivel de unitate nu este stipulata acordarea de plati compensatorii),
si vrea sa il puna pe reprez firmei sa se "documenteze" putin prin consultarea CCM la nivel national. :)
n-ar fi primul care face asa, in plus, de ce sa caute el CCM< cand il poate solicita partii :)

In privinta procesului propriu, mergeti linistita, spuneti tot ce aveti de spus, si, daca nu intelegeti ce se intampla (atmosfera este greoaie, limbajul este tehnic sau desuet, procedurile par invechite si de neinteles pentru "neinitiati"), sa nu va fie frica sa intrebati judecatorul.
Din putinele informatii pe care le dati, se pare ca aveti dreptate, asa ca nu va lasati intimidat(a) de cuvintele mari ale reprez. firmai, sau de faptul ca acesta cunoaste procedurile si termenii specifici.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta magda_oancea magda_oancea Buna seara, Pot prezenta in instanta un ccm pe ramura comert, acesta neavand nici o stampila? Angajatorul a cerut judecarea in lipsa,printr-o adresa catre ... (vezi toată discuția)
Drepturi marianelena marianelena Ma numesc Marian si sunt in perioada de preaviz la una din unitatile grupului Boromir.Nu am putut sa cunosc ,sa citesc nicaieri Contractul colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la salar compensator ? Bohdan Bohdan Buna ziua, Am fost trimis in somaj, sunt pe cale sa depun toate actele. Doresc sa stiu: daca in CIM sau in CCM nu e stipulat nici o informatie legata de ... (vezi toată discuția)