Intrebarea mea se bazeaza pe art. 6 lit. k din anexa nr. 1 al H.G nr. 890/2005.
in speta, m-ar interesa...cine stabileste amplasamentul si cine face propunerea de validare in favoarea comunelor, oraselor,municipiilor?
Prefecturile redacteaza acea anexa insa punerea in aplicare o face primaria din raza teritoriala unde se afla terenul conform anexei. De cele mai multe ori insa primariile nu mai pot da acele terenuri fiindca au fost eliberate titluri de proprietate pentru alte persoane sau terenurile sunt afectate de drumuri , strazi sau alte utilitati publice. Caz in care se ajunge la A.N.R.P.(Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatii) unde se acorda despagubiri!B-)
Sunt de acord cu cele mentionate de dvs.e cazul persoanelor fizice, dar in cazul comunelor, oraselor, municipiilor sunt de parere ca nu va exista o hotarare de propunere din partea Comisiei locale...vedeti art. 65 din H.G nr. 890/2005.Din punctul meu de vedere , tind sa cred ca intra in atributiile comisiei judetene stabilirea amplsamanetului pt. comune ( respectiv de reprezentantii directiei silvice) gresesc?