avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se mai poate cere partajul dupa 10 ani de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se mai poate cere partajul dupa 10 ani de la pronuntarea hotararii de divort?

Buna ziua
Am divortat in anul2007.Nu am reusit sa impartim bunurile respectiv un apartament cu 2 camere care a fost achizitionat de fostul sot in rate.El a platit doar un avans apoi ne am casatorit si am platit impreuna restul ratelor.Va rog sa mi spuneti ce este de facut in aceasta situatie.Partajul nu l am facut la momentul respectiv deoarece nu am avut cu ce platii taxele.Locuiesc in continuare cu el in acel apartament,nu plateste cotele de intretinere ce i revin lunar si nu plateste nici pentru utilitati.Cum pot sa l oblig la platile ce i revin?
Va multumesc
Iesiti din devalamasie prin partaj judiciar.
geoserban a scris:

Buna ziua
Am divortat in anul2007.Nu am reusit sa impartim bunurile respectiv un apartament cu 2 camere care a fost achizitionat de fostul sot in rate.El a platit doar un avans apoi ne am casatorit si am platit impreuna restul ratelor.Va rog sa mi spuneti ce este de facut in aceasta situatie.Partajul nu l am facut la momentul respectiv deoarece nu am avut cu ce platii taxele.Locuiesc in continuare cu el in acel apartament,nu plateste cotele de intretinere ce i revin lunar si nu plateste nici pentru utilitati.Cum pot sa l oblig la platile ce i revin?
Va multumesc

Buna ziua,

Da, puteti solicita partajul chiar si acum dupa 10 ani de la divort.
Numai dupa pronuntarea hotararii de partaj il veti putea obliga la plata cotelor de intretinere ce-i revin lunar.
Va multumesc
Actiunea de partaj este una imprescriptibila ,poate fi promovata oricand.

Nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.

Prin imparteala este determinata cota-parte ideala,abstracta,matematica din dreptul de proprietate.

Ceea ce caracterizeaza proprietatea devalmasa este faptul ca niciunul dintre codevalmasi nu are individualizata cota parte din dreptul de proprietate.

Dreptul de proprietate nu este fractionat in materialitatea sa.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! - divort fara partaj, cedare cota copilului nadia22 nadia22 daca parintii mei au divortat fara partaj.cum pot intra in posesia apartamentului daca unul din parinti doreste asta (vezi toată discuția)
Partaj Marine7777777 Marine7777777 Fostul soț poate vinde mașină cumpărată in timpul căsătoriei fara sa o înștiințeze pe sotia care a contribuit si ea la cumpărarea mașinii chiar ... (vezi toată discuția)
Vanzare proprietate comuna fara partaj Dilcuangelica Dilcuangelica Fostul sot a vindut o parte dintr-un imobil proprietate comuna fara a fi efectuat partajul si fara sa ma anunte.Acum sint citata in calitate de coproprietar pt ... (vezi toată discuția)