avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

Buna ziua!Am avut o ușoară tamponare cu masina in comuna(l tara).Mergeam cu masina pe drumul principal si deodată din partea dreapta a iesit fara sa se asigure o altă mașină ce intenționa să vireze dreapta, nu am reusit sa o evit de tot si m-a lovit în dreapta usor (bară și fata indoite).Initial si-a recunoscut vina...insa dupa cateva telefoane mi-a spus că eu sunt de vina (regula priorit de dreapta intersectia nefiind semnalizata.)Mentionez ca drumul parcurs de mine banuiesc ca este drum comunal.Cel de pe care ieșea sper sa fie local...Am încheiat amiabilă însă ne-au chemat la constatare si ma tem ca si -a schimbat poziția...Cum as putea sa aflu daca drumul de pe care a iesit era drum local iar cel pe care circula eu era drum comunal.Precizez ca era vb de o intersecție in T.
Cel mai recent răspuns: brainylaura , utilizator 15:34, 26 Septembrie 2017
La constatare, politistul/ agentul de la asigurari va stabili prioritatea.
Daca dvs. circulati pe drumul principal din comuna si cealalta masina a intrat in acest drum fara sa se asigure/ sa cedeze trecerea, aveti sansa sa nu se aplice prioritatea de dreapta.
Dar as putea obține de la primărie o adev care sa ateste pe ce categorie de drum ne deplasăm fiecare?
Puteti solicita primariei precizarea catregoriei drumurilor respective printr-o nota scrisa, cu nr. de inregistrare/ data.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a semnat constatarea amiabila celalalt conducator auto nu poate sa isi schimbe parerea. Insa societatea de asigurare are dreptul sa faca propriile investigatii si s-ar putea sa aveti probleme. Fiind o intersectie nedirijata (fara indicatoare rutiere) se aplica prioritatea de dreapta. Este anormal ca un conducator auto care circula pe latura dreapta a intersectiei sa acorde prioritate de trecere unuia care patrunde in intersectie de pe undrum lateral. Daca drumul lateral este unul comunal sau local administratorul acestui drum este consiliul local al comuniei. Acesta avea obligatia sa monteze pe drumul lateral un indicator "Cedeaza trecerea" sau "Oprire (STOP)" in functie de vizibilitatea in zona respectiva. In cazul in care ajungeti in instanta solicitati sa fie introdus in cauza si Consiliul local
ing. Ioan Ciobanu
Ca si curiozitate, drumul de pe care iesea celalalt era asfaltat, sau doar o ulita?
Cereti la primarie clarificari asupra categoriei celor doua drumuri.

Alte discuții în legătură

Prioritate de dreapta Focus1 Focus1 Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)
Accident - intersectie nedirijata yo686 yo686 In urma cu aproximativ 3 luni am fost implicat intr-un accident rutier intr-o intersectie printre blocuri nesemnalizata cu indicatoare sau marcaje rutiere. ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta? adyzone adyzone As vrea sa stiu cine are prioritate. Eu am urmat traseul sagetii rosii si m-am intersectat cu o masina la intersectia celor doua sageti (albastra si rosie). ... (vezi toată discuția)