avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Care este termenul limita in care o banca trebuie sa depună banii catre executorul judecătoresc angajat de creditor in urma unei decizii definitive de executare silita data de instanța de judecată .?
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2017
gi-jane2, moderator
Obligatia stabilita prin hotararea judecatoreasca sau printr-un alt titlu
executoriu se aduce la indeplinire de bunavoie.
In cazul in care debitorul nu executa de bunavoie obligatia sa, aceasta se aduce
la indeplinire prin executare silita care incepe odata cu sesizarea executorului
judecatoresc.
Executarea silita are loc in oricare dintre formele prevazute de Noul Cod de
procedura civila, respectiv executare silita mobiliara, imobiliara sau prin
poprire, simultan sau succesiv, pana la realizarea dreptului recunoscut prin titlul
executoriu, achitarea dobanzilor, penalitatilor si a cheltuielilor de executare.
Dreptul de a obtine executarea silita trebuie exercitat in termen de 3 ani.
Intervalul in cadrul caruia hotararea judecatoreasca trebuie pusa in executare
silita, numit termen de prescriptie, incepe de la data cand se naste acest drept,
adica data ramanerii definitive a hotararii.
Odata implinit termenul de 3 ani, se stinge dreptul de a obtine executarea silita,
iar hotararea judecatoreasca si orice titlu executoriu isi pierde puterea
executorie.
Prin urmare ramine la latitudinea băncii daca debitorul are mai mult decit suficienți bani pentru a se efectua executarea silita a cheltuielilor de judecată , si a trimite banii executorului Jud.angajat de catre creditor?
De 3 săptămîni dosarul devexecutare silita se afla la banca unde debitorul are bani in cont ,
Trebuie sa aștept 3 ani?
Poate ca ar trebui sa introduc o acțiune in instanța in care sa cer penalitati pentru fiecare zi de intirziere?
Pai si noi de unde crdeti ca putem ghici speta dvs.?
Am avut un proces , l-am cîștigat si am o decizie a Judecătoriei de executare silita pentru cheltuieli de judecată.
Executorul judecătoresc a trimis de 3 săptămîni dosarul la banca unde debitorul are cont, dar nu a primit nici un răspuns .
Știu sigur ca debitorul are bani in cont, nu înțeleg de ce banca nu trimite banii executorului. Exista un termen in care banca trebuie sa onoreze decizia instanței ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar de unde sunteți așa de sigură că debitorul își mai ține încă banii în cont când vede că e executat silit`??
Poate contul e deja gol`!!

Alte discuții în legătură

Poprire pe contul de salariu roland_morschl roland_morschl am o proprire pe salariude 30% ptr un credit restant ,acum executorul mi-a facut proprire si pe cardul de salariu.......deci tot salariul imi este oprit,este ... (vezi toată discuția)
Nu ma pot angaja datorita unei popriri pe contul din banca mirelam_d mirelam_d Buna ziua, Azi am trecut prin experienta neplacuta a refuzului la angajare pentru simplul fapt ca am cerut sa mi se plateasca viitoarele drepturi salariale in ... (vezi toată discuția)
Poprire cont salariu alinradu0 alinradu0 Buna ziua , Contul meu de salariu a fost blocat pentru o datorie la o alta banca . Am fost la banca care a dispus blocarea contului , am recunoscut datoria ... (vezi toată discuția)