Care este termenul limita in care o banca trebuie sa depună banii catre executorul judecătoresc angajat de creditor in urma unei decizii definitive de executare silita data de instanța de judecată .?
limitele in care un creditor poate urmari un debitor
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.
(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.
(5) Urmărirea drepturilor prevăzute la alin. (4) se va putea face în limita a jumătate din cuantumul acestora.
(6) Sumele reţinute potrivit prevederilor alin. (1)-(4) se eliberează sau se distribuie potrivit art. 863 şi următoarele.
(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.
Contul este deschis la BRD , cont asoc.de prop.cu venituri din publicitate .
Sint membra a asoc.de prop., si eu am inițiat contractul de publicitate , pe peretele apart.meu , acum 16 ani in calitate de președinta de asoc. .Am fost președinta doar 2 ani , apoi am plecat din țara .
Mai doamna, pana la urma cine este debitorul? Executorul poate urmari si executa si bunurile debitorului nu numai banii sai, cat si veniturile viitoare pana la implinirea termenului de prescriptie.
In sfirsit banii au aluns la executorul jud.angajat de mine .
Banii au intrant in consul executorului pe 1 august.
Executorul nu a depus banii in consul meu , eu find creditoarea care l-a angajat , nici pina la aceasta data 10 august.
La intrebarea mea , de de nu mi-a depus banii in cont, mi-a raspuns ça este in ,vacanta , fara a-mi da o data cind se termina vacanta lui ?
Exista un termen légal in care executorul trebuie sa virez datoria in consul creditorului care l-a angajat? Cit trebuie sa astept?