avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire cont salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire cont salariu

Buna ziua ,

Contul meu de salariu a fost blocat pentru o datorie la o alta banca . Am fost la banca care a dispus blocarea contului , am recunoscut datoria si penalizarile , am adus o adeverinta de la locul de munca cu salariul meu actual insa executorul bancar refuza deblocarea contului pana la plata intregii sume .Ce este de facut ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 01:44, 16 Iulie 2011
Instiintati in scris atat banca la care aveti contul cat si executorul bancar despre faptul ca au blocat veniturile salariale incalcand astfel art. 409 din Codul de Procedura Civila.

Art. 409. - (1) Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii;
b) până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.
(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.
(5) Urmărirea drepturilor menţionate la alin. 4 se va putea face în limita a 1/2 din cuantumul acestora.
(6) Sumele reţinute potrivit alin. 1-4 se eliberează sau se distribuie potrivit art. 562 şi următoarele.
(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.
Buna ziua ,
Referitor la petitia Dvs fac urmatoarele precizari necesare :
1. impotriva Dvs a fost declansata executarea silita
In 29.04.2009 prin cererile Creditorului [editat] cererile au fost incuviintate
de catre instantele de judecata acestea apreciind cererea ca fiind justificata fata de prevederile titlului executoriu contractului de credit , in baza
Art.372, 373 alin 1 Cod proc Civ , raportat la art.120din OUG 99/2006, coroborat cu art.452,411, 488 Cod pr civ .
2, Buna Dvs credinta s-a exprimat in ,,desele ’’plati realizate de bunavoie (acestea neexistand pina la poprirea CONTURILOR BANCARE .

3 Referitor la sustinerile Dvs privitor la art .409 CpC va aflati intr-o GRAVA EROARE si anume acccea ca popririle realizate la ANGAJATOR nu pot depasi…
Ori aceset lucru nu s-a intamplat si anume poprirea la Angajator.
Cu speranta de a fi fost inteles va urez o zi buna !
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
ContSters20980, utilizator
Art. 409 se refera la veniturile destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale debitorului, nicidecum la poprirea la angajator. Scopul acestui articol este de a proteja debitorul sa nu "moara de foame" si astfel sa nu mai poata realiza venituri cu care sa-si achite debitul. Apelati la un avocat. Faceti cerere si la angajator sa va plateasca salariul prin casierie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu ilmir1 ilmir1 Astazi imi vine de la un executor judecatoresc o \\"COMUNICARE\\" de infiintare a unei popriri pe salariul unui angajat. Eu nu am nimic impotriva sa infiintez ... (vezi toată discuția)
Poprire ldragos70 ldragos70 din cate stiam eu in cazul unei singure popriri valoarea popririi poate sa ajunga pana la 25% din salariu. Cunosc situatie in care poprirea a ajuns la 50%. ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu cherim cherim am un angajat cu 2 ore si salariu brut de 200 ron , am primit de la un exececutor judecatoresc ordin pentru poprire salariu ce pot sa fac ???? (vezi toată discuția)