avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Parintii mei detin o proprietate cu acte legale. In jurul proprietatii, detin fara acte, desi ingrijesc locul din anii 60, o anumita suprafata de teren. Dorim sa imprejmuim si intrebarea este daca o actiune in uzucapiune si constatarea posesiei ne poate ajuta sa delimitam proprietatea.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 19:47, 24 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
De ce nu incercati o uzucapiune de peste 30 de ani conform vechiului cod civil?
Depinde unde este situat terenul, de unde stiti ca nu face parte din domeniul privat (sau chiar public) al statului? Cui i-a apartinut anterior terenul? Cred ca se rezolva cu uzucapiune de 10 ani dupa noul cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate prin uzucapiune predacamelia86 predacamelia86 AM CUMPARAT ACUM 33 DE ANI O CASA CU TEREN, CURTE SI TEREN INTRAVILAN DE LA O BATRANA CARE NU AVEA SOT ,COPII SI CARE A DECEDAT . TERENUL TOTAL ESTE DE 3000 m2 ... (vezi toată discuția)
Diferenta suprafata in acte si din masuratori ghitaiulia2000 ghitaiulia2000 Buna ziua. Doresc sa cumpar o casa cu teren, dar diferenta intre suprafata din acte si cea din masuratori este foarte mare (cam 70% in plus). Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dorim sa achizitionam o proprietate care are in realitate ... Andr3i855 Andr3i855 Buna Ziua, Dorim sa achizitionam o proprietate care are in realitate are gardul construit pe o suprafata de 620mp, dar in extrasul de cadastru scrie numai ... (vezi toată discuția)