avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare

As vrea sa imi aduc prietenul sa lucreze in România. El este din Tunisia. Cum sa procedez si daca stie cineva o firmă la Ploiesti sau Bucuresti
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 25 Iulie 2017
Ii trebuie aviz de angajare .


Detalii
[ link extern ]
O sa va zic in mare parte povestea si vreau sa ma ajutați ce trebuie sa fac,unde trebuie sa merg si ce acte am nevoie. Iubitul meu este din Tunisia si vrem sa facem nunta cat de curând ca el să se mute in România si sa isi găsească un servici. Stiind ca e musulman e foarte greu
In primul rand trebuie gasit un angajator care sa-l angajeze (persoanele cu cetățenia unui stat non-UE pot fi angajate pe teritoriul României la un singur angajator)

In al doilea rand, trebuie să se obțină un aviz de angajare de la formațiunile teritoriale ale I.G.I. din județul în care are sediul social angajatorul respectiv. Pentru a face acest lucru se depun o serie de documente și se plătesc anumite taxe.

In al treilea rand, după obținerea respectivului aviz, angajatorul trebuie să trimită acest document angajatului, care la rândul lui este obligat să obțină viza de lungă ședere pentru angajare .

Daca prietenul dvs este titular al dreptului de şedere temporară pentru reîntregirea familiei în calitate de membru de familie al unui cetăţean român, atunci se poate angaja fara aviz de angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean strain in romania Gabriela007 Gabriela007 Buna ziua! In ce conditii poate un cetatean strain sa lucreze in Romania, adica ce documente ii sunt necesare? Firmele au conditii speciale pentru a angaja un ... (vezi toată discuția)
Dupa obtinerea vizei tip d vf pentru reintregirea familiei Sabrina1989 Sabrina1989 Buna seara, am si eu cateva intrebari daca se poate. Eu si sotul meu ne.am casatorit in tara lui, Albania. Aici am depus toate actele, am scos certificatul ... (vezi toată discuția)
Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)