Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea speta:
Se convoaca Adunare generala extraordinara, se alege un nou comitet. Conform art. 26 lg. 230 noul comitet ramane in functie daca nu este contestat in 45 de zile sau pana la terminarea actiunii in instanta, daca este contestat si sentinta nu ii este favorabila.
La noi in asociatie forta presedinta nu recunoaste acest procedeu in veci.
S-a facu adunare generala extraordinara convocata de minin 20% din proprietari si s-a ales alta comitet.
Ea a inregistrat o adunare generala din aprilie 2015 in Registrul asociatiilor si fundatiilor de pe langa judecatorie si are pretentia sa nu o schimbe nimeni pentru ca pe acea hotarare scrie irevocabila.
Eu zic ca irevocabila este hotararea de a fi inscris organul de conducere in registrul asociatiilor da nu ca nu se poate face o alta adunare si schimba conducerea.
Culmea este ca sunt avocati care au intrat in acest joc pretandu-se la tot felul de josnicii si intimidari.
O parere va rog, poate nu interpretez eu bine legea.
Multumesc.
Fosta dv. presedinta sustine niste aberatii. Presedintele unei asociatii de proprietari poate fi schimbat oricand in AG anuale sau extraordinare.
In registru este inscrisa asociatia la infiintare, dar schimbarea conducerii nu are a face cu acest Registru.
Nu are nici o tangenta ca in 2015 pe acea hotarare scrie irevocabila.si hotararile care au fost adoptate ulterior de proprietari in cadrul adunarilor generale anuale
Explicati-i presedintei ca nu a fost aleasa pe viata !
Asociatia de proprietari este inregistrata in acest registru. Daca primaria este corecta atunci cand intrati in programul de reabilitare trebuie sa ceara un extras din acest registru care atesta organul de conducere(Comitetul executiv). Primaria a cerut acest extras atunci cand noi, proprietarii ne-am sesisat cu privire la lucrarile de reabilitare. Presedinta in cauza nu era inregistrata in acest registru si au pus-o sa se inregistreze acum. Extrasul adus de noi dovedea ca in registru figura ca presedinte actualul(ales de noi in august 2015) care in 2000 a infiintat asociatia. Orice modificare a comitetului trebuie inregistrata in acest registru. Stiu ce spun. Tocmai asta a facut fosta presedinta, a inregistrat in acest registru, retroactiv, o sedinta din aprilie 2015 si acum zice ca este aleasa pe viata, nerecunoscand prevedeile art. 26 din lg. 230. Si ca sa fie treaba treaba, biroul de rrelatii cu asociatiile de propritari din sectorul 3 o sustine cu toate fortele, fiind membra PSD, doamna in cauza.
Altfel cum va explicati ca a dat nici un act noii conduceri, politia ne-a zis ca trebuie o hotarare a instantei in care sa recunoasca noua conducere si abia dupa ai preda documentele. Ca nu e legal sa convocam o adunare generala , numai presedintele poate.
Ba mai mult, a convocat o adunare generala in care nu a avut cvorum si dupa ce a discutat cu cele de la primarie a pus afis ca adunarea era statutara, ca asa au indrumat-o cele de la primarie.
Toate astea in sectorul 3.
i-am explicat dar e paranoica. Flutura extrasul ala de grefa in care scrie ca hotararea de inregistrare in reg de pe langa judecatorie este irevocabila, iar "intelectuala" din ea zice ca este irevocabila din functie. Probabil si in fata lui Dumnezeu.
Despre ong-uri
ARKzad
dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)