avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata co
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata co

Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea problema> am lucrat 2 luni si 2 sapt intr-o scoala (sunt profesor),iar contabila m a sunat azi sa ma informeze ca ea nu are cum sa imi plateasca concediul de odihna pentru ca nu am 3 luni complete la ei. E adevarat? Cum o pot contrazice ? Imi puteti da un raspuns? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: balasaf , utilizator 12:33, 26 Iulie 2017
Nu este adevarat.

Codul Muncii nu mai reglementeaza acordarea CO dupa desfasurarea unei anumite perioade de timp lucrate.

Asadar, acordarea CO nu mai este conditionata de a desfasurara activitatii o anumita perioada de timp, insa CO se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata.

art.144 C.mun.
....
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.


Art.146 C.mun.
....
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Va multumesc!Așadar scoala va trebui sa îmi plătească zilele de concediu odihna aferente celor 2 luni și ceva lucrate. Ce articol le voi prezenta? Menționez ca sunt deja în co, dar nu vor sa îmi vireze banii motivând ca nu am 3 luni întregi.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2017
balasaf, utilizator
Puteti invoca :
Codul Muncii - art.144 alin.2 ; art.146 alin.3

Ordinul 5559/2011:
Art. 2
(1)Cadrele didactice beneficiază de concediu de odihnă cu durata integrală dacă au prestat activitatea în baza unui contract individual de muncă, cu durată nedeterminată ori determinată, în tot cursul anului şcolar sau universitar.
(2)Cadrul didactic care a desfăşurat activitate la catedră o parte din anul şcolar/universitar are dreptul la un concediu de odihnă cu o durată calculată proporţional cu numărul lunilor lucrate în anul şcolar/universitar respectiv.
(3)În cazul în care angajarea s-a făcut după începerea anului şcolar sau universitar, durata concediului de odihnă este proporţională cu perioada lucrată.
.....
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna andreeat13 andreeat13 Buna ziua, as dori sa stiu daca lucrez cu jumatate de norma, in invatamant, ca personal didactic auxiliar si am peste 15 ani vechime in munca la cate zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna alexandra910523 alexandra910523 M-am angajat in octombrie 2015 la o gradinita si concediul de odihna mi-a fost impus de angajator in perioada sarbatorilor de Craciun cand gradinita a fost ... (vezi toată discuția)
Concediul medical afecteaza concediul de odihna? Erika13 Erika13 Buna ziua, M-am intors recent la munca dupa o perioada de 8 luni de concediu medical (precizez ca nu a fost vorba de accident de munca, ci cancer). Pentru ... (vezi toată discuția)