avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare judecatoreasca, parerea mea gresita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare judecatoreasca, parerea mea gresita

Buna seara! Ma macina de cateva zile o problema. In luna aprilie am hotarat sa-l dau in judecata pe tata copilului. In inaintarea facuta catre judecatorie am specificat toate datele, el mai avand doi copii din casatoria actuala. Ce ma socat pe mine a fost faptul ca o instanta nu este la curent cu salariu minim pe economie, respectiv 1.450 incepand cu 01.02.2017. Sentinta a fost data pe salariu de 1.250. Daca aveti bunatatea si sa-mi spune-ti si mie ce pot face in cazul acesta.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:42, 25 Iulie 2017
ATENTIE,
1. Pensia de intretinere se calculeaza la salariul minim NET nu brut!
2. Instanta nu este cabinet de contabilitate ci instanta de judecata. valoarea veniturilor se indica de catre reclamant si se si probeaza.
Salariul minim net este în prezent 1065 lei.
1250 lei este peste salariul minim net, tata copiilor având un salariu brut undeva la 1750 lei.
Dar pensia copiilor se raportează la NET, cum vi s-a spus mai sus, nu la brut.
Tatăl e angajat?
Ați obținut o hotarare? Ce scrie mai exact în dispozitivul hotararii?
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii - angajare elev 19 ani eliluise eliluise Va rog sa fiti amabili sa-mi spuneti urmatoarele: 1. daca un elev de cls a XII-a (implineste 19 ani in luna mai) se poate angaja cu norma intreaga [i s-a spus ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie Kyrcea Kyrcea Buna ziua. Lucrez la o firma de paza cu contract pe 3 luni cu varianta de prelungire si as dori sa stiu daca de la 1 februarie trebuie sa scrie pe contract ... (vezi toată discuția)
Temei legal calcul suma pensie intretinere ca procent din salariul minim pe economie. Cris1971 Cris1971 Sunt in urmatoarea situatie: am hotarare din 2012 care obliga tatal sa plateasca suma de 175 lei pensie intretinere (nu a dovedit venituri asa ca suma a fost ... (vezi toată discuția)