avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Reinnoire carte de identitate si pasaport dupa ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Reinnoire carte de identitate si pasaport dupa expirarea in strainatate

Buna ziua
daca se poate as vrea sa stiu ce trebuie sa fac in urmatoarea situatie:
locuiesc in Marea Britanie, Norh Wales, mi-a expirat cartea de identitate si pasaportul, as dori sa le reinnoiesc, mentionez ca imi este imposibil sa ma deplasez in Romania, nu pot calatori cu avionul, dar pot sa deleg pe cineva din Romania, intrebarea mea este care sunt pasii pe care trebuie sa fac pentru eliberarea acestor documente? unde ma pot adresa? Daca se poate realiza acest lucru prin procura, si ce trebuie sa contina redactarea acesteia si cum se face autentificarea ei de aici. Daca exista vreo posibilitate , o sectie consulara, mai aproape decat Londra, eu locuind in North Wales
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:11, 26 Iulie 2017
Buna ziua,

Cartea de identitate se poate cu procura speciala care se face doar la consulat. Informatii detaliate aveti aici:
[ link extern ]
Nu este alt consulat unde sa puteti face procura speciala.

Alt pasaport va puteti face doar daca depuneti actele personal la consulat sau in tara pentru ca se iau amprentele degetelor aratatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obține buletin prin consulat dacă nu am niciun act de identitate valabil? GabLuta GabLuta Locuiesc in Irlanda si mi-am pierdut certificatul de naștere. De curând am aplicat pentru un certificat duplicat prin consulatul din Dublin, si-l voi avea la ... (vezi toată discuția)
Blocat in strainatate? genpop genpop Buna ziua. Sunt un cetatean roman care a trait in Romania pana la varsta de 17 ani, dupa care s-a mutat in strainatate. Sunt de 8 ani in strainatate si am ... (vezi toată discuția)
Carte identitate - resedinta in strainatate + schimbare domiciliu in romania ContSters250855 ContSters250855 Locuiesc in Londra de 2 ani si in curand imi va expira cartea de identitate. Cartea de identitate curenta a fost eliberata in Bucuresti pentru ca acolo locuiam ... (vezi toată discuția)