Buna ziua,
Vreau sa inchei antecontractul pentru prima casa si am stabilit sa inghetam cursul euro la 4.6.
Insa in draftul primit apare: "Pretul ferm (final) al vanzarii de 60.000 EUR, tva 5% inclus, la un curs de 4.6 stabilit astazi de comun acord, va fi 276.000 ron, care se achita de promitentii cumparatori astfel:
-avans 2500 euro, adica 11.500 ron
-restul de 57.500 euro, adica 264.500 ron prin credit si surse proprii.
Am convenit de comun acord la curs si la avans. Precizez ca blocul abia se ridica, termenul de finalizare este 2018.
Problema intervine acum:
- undeva mai jos scrie: "Cursul se poate actualiza in functie de cursul bnr sau cursul bancii promitentului vanzator"; nu inteleg acest paragraf de ce mai este in conditiile in care am cazut de comun acord sa inghetam cursul si este precizat in contract "pretul ferm al vanzariii". Este vreo problema, imi poate modifica pretul in cazul unei modificari a cursului in viitor?
-este vreo problema daca avansul pentru prima casa este mai mic de 5%? Pot avea probleme la banca? Cei de la agentie mi-au propus acest avans.
Am discutat, insa mi s-a zis ca acela este modelul de antecontract, ca ala se refera la creditele in valuta si ca atata timp cat este stabilit in antecontract pretul ferm in lei, acela ramane pretul final si pentru la semnarea contractului de vanzare din 2018. Nu ne intelegem sa scoata acel paragraf pe motiv ca nu vrea sa modifice drafturile si oricum am platit rezervarea si suntem un pic stramtorati.
Problema e daca ramane asa, credeti ca afecteaza valoarea imobilului?