avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Top factoring - facturi Orange
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Top factoring - facturi Orange

Buna ziua,
In anul 2013 am incheiat un contract de telefonie mobile cu compania Orange, pe 2 ani (fara a achizitiona vreun telefon sau a primi orice alt beneficiu). In 2015, cu aproximativ 3 luni inainte de incetarea contractului, am renuntat la serviciile lor in favoarea altei comapnii telecom. Facturile pe serviciile utilizate au fost platite, insa restul de 3 facturi nu. De cateva luni, compania Top Factoring imi cere sa platesc pe langa cei 180RON (taxa de reziliere Orange), inca 192RON (50 - servicii facturare + 142 penalitati de intarziere nefacturate). Din cate observ pe instiintarea trimisa de TopFactoring, numele meu este gresit. Sincer nu e o suma enorma de plata, insa nu stiu daca e normal sa mi se adauge toate aceste 'bonusuri', fara ca eu sa fi folosit serviciile Orange sau sa fi avut vreun beneficiu in momentul incheierii contractului. Este legal ceea ce mi se cere? Nu vreau sa par 'smecheras'-ul care incearca sa scape de responsabilitati, dar nici fraierul de care profita diverse parti externe.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 15:07, 26 Iulie 2017
Buna ziua,

In mod normal, pentru rezilierea contractelor de telefonie mobila inainte de expirarea termenului este datorata doar contravaloarea facturilor neachitate daca serviciile au fost utilizate, precum si suma reprezentand contravaloarea echipamentului subventionat prin plata abonamentului lunar (telefon, tableta s.a.)
Daca nu ati avut telefon achizitionat impreuna cu abonamentul, atunci nu vi se poate cere taxa de reziliere, doar contravaloarea facturilor pentru serviciile de telefonie prestata (daca v-ati portat numarul de telefon in alta retea, nu poate fi vorba despre servicii prestate ulterior portarii).
Daca cei de la Top Factoring sau Orange ar vrea sa recupereze vreo suma de bani de la dvs., ar trebui sa formuleze impotriva dvs. cerere de chemare in judecata in termen de 3 ani de la data scadentei facturilor. In cadrul unui astfel de proces, puteti demonstra nelegalitatea perceperii taxei de reziliere si a calcularii penalitatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare cesiune de creanta Poker10 Poker10 NOTIFICARE DE PLATA Top FAcToRING S. R. L., companie specializatia in recuperarea creantelor in toate modalitile prevazute de lege, in calitate ... (vezi toată discuția)
Posibilitati reziliere contract, costuri majorate stcalin stcalin Buna ziua! As dori sa ma ajutati in rezilierea contractului cu Orange Romania. Motivele pentru care doresc sa fac acest lucru sunt mai multe. Am fost mintit si ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati in cazul in care nu am achitat factura orange? Andubeatbox Andubeatbox Buna ziua lume! Acum un an am facut un abonament de 8 euro, acum vreo 3luni am facut inca unul de 20 euro... nu am mai platit factura orange de doua luni din ... (vezi toată discuția)