avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 118/1990 pensie urmas
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 118/1990 pensie urmas

Buna ziua!

As dori sa intreb daca fiind fiica unui beneficiar care a decedat al Legii 118/1990, pot beneficia de pensie de urmas in baza acestei legi si in cazul afirmativ care ar trebui sa fie pasii de urmat. Specific ca tatal meu a decedat si era beneficiarul acestei Legi.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danielarusu , utilizator 21:35, 26 Iulie 2017
Buna seara,
Din pacate NU!
multumesc pentru raspuns. am pus aceasta intrebare deoarece am vazut ca in lege este specificat ca s-ar acorda , respectiv:
2) În cazul celor decedați, urmașii acestora au dreptul la pensie de urmaș în condițiile legii, cu luarea în calcul a vechimilor stabilite potrivit prezentului decret-lege. din aceasta Lege Decretul-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri. Este posibil sa se refere la altceceva?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas August88 August88 Buna seara. Tatal meu a fost beneficiarul legii 118/1990. El a decedat in urma cu doi ani si as dori sa stiu daca eu ca urmas pot beneficia de drepturile ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Elena1200 Elena1200 Tatal meu a suferit persecutii politice.Pot primi pensie de urmas ? (vezi toată discuția)