avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mansardare curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mansardare curte comuna

Buna ziua.Stau intr-o curte comuna cu 6 apartamente.Un vecin vrea sa isi faca mansarda.Intrebarea este: ii trebuie acordul tuturor celor 6 apartamente?sau ajunge doar de la 3 vecini acordul scris?El asa zice ca ajunge doar 3 semnaturi nu are nevoie sa ii semnez si eu,dintre cei 3 care isi dau acordul se numara,amanta si un prieten ,al treilea semneaza din "obligatie".Fiind curte comuna,nu avea voie sa isi delimiteze proprietatea chiar printr-un gard ornamental,luand un sfert din curtea comuna,si gardul fiind in fata usii mele.Nici nu vreau sa ma cert cu ei,dar face cam multe fara acordul celorlalti,si din spalatorie si-a"taiat"sa isi faca camara,dar imprejmuirea nu mi se pare corecta, ocupand un sfert din curte,chiar daca e in fata casei lui.Cat este de legal sa imprejmuiesti in fata casei,el are 1,8 m latime si pe toata lungimea casei.Daca se poate sa imi spuneti legea delimitarii curtii comune,din cate am inteles nu ai voie decat pana la un metru in fata casei sa iti faci gard de lemn ornamental,si nicidecum sa faci in fata usii altuia.As putea trimite si poza.Nu vreau sa-i fac reclamatie,doar sa stiu care este legea sa pot sa-i dau peste nas.
""Cu cât cunosc mai bine oamenii, cu atât iubesc mai mult câinii." (Adolf Hitler)"=D>
Ultima modificare: Joi, 27 Iulie 2017
marghi, utilizator

Alte discuții în legătură

Curte comuna indivizibila kittycrisssta kittycrisssta Buna ziua! Locuiesc la casa, avand doi vecini care locuiesc in alt imobil situat catre strada, in mijloc exista o curte comuna indivizibila, de asemenea ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere Alina.aly Alina.aly Buna seara! Locuiesc intrun andamblu de case cu o curte comuna in fata casei,mai exact 2 locuri de parcare in fata fiecarei case,teren propietate personala si ... (vezi toată discuția)
Problema cu vecin: gard,hotar,despartire proprietati Croos Croos Buna ziua,care ar fii procedura in urmatoarea situatie: in anul 2006 vecinul meu darama gardul construit de bunicii mei ce desparte proprietatile noastre fara ... (vezi toată discuția)