Multumesc pt raspuns. Totusi nu gasesc nicaieri specificat ca au dreptul sa opreasca gazele tuturor doar din cauza mea... Instalatia este perfecta, a trecut toate testele de presiune, doar ca trece pe sub geam, nu pe deasupra geamului, cum scrie in normativ. .
Daca portiunea de conducta/ portiunea de conducta comuna unde se face inteparea conductei pentru alimentarea apartamentului dvs. aflata in litigiu este comuna pentru toti consumatorii si nu exista posibilitati de izolare alti consumatori prin inchidere de ventile, intreruperea gazului nu poate fi facuta separat numai pentru un apartament. Intreruperea gazului va dura pana la remedierea neconformitatii.
In plus, nerespectarea normativului de gaze poate duce la avarii pe conducta de gaze, iar degajarea de gaze inflamabile, combustibile si explozive, in cazul producerii unui eveniment nedorit, poate afecta toti consumatorii si/ sau structura de rezistenta a locatiei.
Inseamna ca trebuie sa sparg faianta si sa refac tot mobilierul din bucatarie... in conditiile in care nu dispun de bani.Nu mi se pare normal sa fac cum spun ei, mai ales ca instalatia este in stare perfecta si nu prezinta scurgeri de gaze.(a trecut toate testele facute de Distrigaz si alte 2 firme autorizate). In plus ei nu pot demonstra ca nu asa a fost proiectat blocul, pt ca nu mai exista proiectul..
Proiectul poate fi gasit la firma de distributie gaze daca va fi solicitat de catre instanta de judecata si chiar la firma care a proiectat instalatia de gaze. Si asociatia de locatari dispune de proiect in cartea tehnica a constructiei.
Un eventual proces poate dura timp indelungat si nu cred ca veti avea castig de cauza.
Daca doriti sa se redeschida gazul, cred ca singura solutie este sa respectati actul normativ, indiferent de lucrarile pe care trebuie sa le executati pe banii dvs.