avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Fals in Declaratiile facute in Instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Fals in Declaratiile facute in Instanta

Este pe rol un proces in cadrul caruia au fost facute o serie de afirmatii neconforme cu adevarul. Am rugat cealalta parte atat in privat cat si printr-o cerere de clarificare a declaratiilor facuta in Instanta sa isi revizuiasca declaratiile pentru ca au impact direct asupra deciziilor care se iau. In Instanta si-a nunantat putin pozitia fara insa sa sa-si revizuiasca declaratiile de fond.
In privat a catalogat demersurile mele de solutionare amiabila drept santaj si amenintare si mi-a blocat nr de tel, sabotand relatiile personale ale minorilor cu tatal lor.
In fapt este vb de mama copiilor mei care printre altele a afirmat in actele de la Instanta ca am fost dupa copii doar 1 singura data, cand in fapt am fost dupa ei si i-am luat la domiciliul meu de 7 ori in decursul unui an, cumuland aproximativ 3 luni.

Cum demersurile mele in privat de pana acum de a solutiona amiabil au fost fara rezultat pozitiv ma gandesc sa intentez proces separat pentru fals in declaratii in cadrul caruia sa dovedesc clar si fara echivoc de cate ori am fost dupa copii. Am uitat sa mentionez ca folosindu-se de astfel de declaratii neconforme cu adevarul a cerut in Instanta sa aiba singura Autoritatea parinteasca.

Daca intentez proces pentru Fals in Declaratii care ar fi procedura?

In esenta ma intereseaza un document care sa reflecte clar si fara echivoc de cate ori am fost dupa copii, cat timp am fost impreuna, pentru ca este posibil ca si pe viitor sa mai ajungem in instanta si vreau ca lucrurile sa fie clare.

Este posibil sa fac acest lucru si fara sa dovedesc ca a mintit in acte oficiale? Este totusi mama copiilor mei si ma gandesc ca pe viitor ar putea sa aiba un impact negativ asupra ei daca dovedesc ca a mintit in Instanta.

Cel mai recent răspuns: Chris79 , utilizator 15:39, 2 August 2017
Dvs. nu ati avut martori care sa declare adevarul , ca ati fost des dupa copii ca ati vazut de ei? daca sunt astfel de declaratii in favoarea dvs nu va faceti griji ,se vor lua in considerare.
S-a permis un singur martor, mama mea, femeie simpla de la tara, care pe alocuri s-a mai pierdut cand a dat declaratie.

Din acest motiv ma gandesc sa intentez o actiune separata din care sa rezulte clar aceste fapte.
Vreau sa aduc mai multi martori, inscrisuri,poze si inregistrari video cu mine si copiii cand au fost cu mine.

A refuzat constant o rezolvare amiabila si presupun ca si pe viitor vom mai ajunge in instanta si se va mai face referire la aceste afirmatii neconforme cu adevarul.
Pentru martori trebuie depusa plangere penala.
Veti propune in plangerea penala si probele care solicitati sa fie administrate.
Lasati sa dovedeasca ceea ce pretinde, un proces paralel va suspenda cauza dvs si ar intarzia lucrurile. Incercati sa aratati mai mult o pozitie de incredere care poate creste si sustine un copil decat sa combateti. Va spun din statistici ca 80% din cazuri mama este cea care primeste copii, asta daca nu este o degenerata care nu are venit si are alte vicii. Daca se intampla acest lucru aduceti in vedere insantei, adica faptul ca ea nu poate creste corect copii.
Initial a intentat ea, o actiune in Instanta [stabilire domiciuliu, pensie alimentara si sa aiba singura autoritatea parinteasca], dupa care a inceput a incalce drepturile copiilor la relatii personale cu tatal lor si rudele paterne.

Ulterior am inaintat Ordonanta Presedentiala si in Raspunul ei catre Instanta declara printre altele ca nu am fost decat o singura data dupa copii, in decursul unui an, desi in fapt am fost de 7 ori[cumulat copii au fost cu mine 3 luni, intr-un an].

S-a mai declarat ca nu am contribuit financiar, iar pt acest lucru , initial am facut demersuri in privat sa isi revizuiasca pozitia [a inceput sa ma acuze de amenintari si mi-a blocat numarul de tel], lucru care nu s-a intamplat astfel ca am inainatat actiune separata sa dovedesc contriibutiie finianciare si sa cer restituirea unei sume de bani pentru ca am cerut ca Pensia alimentara sa fie in natura.


Pentru martori trebuie depusa plangere penala.

Declaratia ca as fi fost doar o singura data a fost facuta in scris in Intampinarea ei la Ordonanta Presedentiala.



In actiunea Introdusa de ea, a adus un martor care pana atunci nu ma vazuse deloc si care facea declaratii pe baza a ceea ce ii povestise ea. La fel lucrurile legate de vizitile la copii au ramas neclare.


Alte discuții în legătură

Fals in declaratiile de la instanta - proces pentru dovedire Chris79 Chris79 Sunt intr-un proces , intentat de partea adversa in care s-au facut declaratii neconforme cu adevarul. Presupun ca intentia a fost de a miza pe buna credinta ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii socrate111 socrate111 Buna seara .Imi puteti spune daca reclamantii care prin actiunea inaintata Instantei declara o serie de neadevaruri pot fi atrasi in raspundere penala in ... (vezi toată discuția)
Fals intelectual ContSters184021 ContSters184021 1.Daca un politist atesta intr-un proces-verbal fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului sau omite (cu intentie si buna stiinta) detalii esentiale, ... (vezi toată discuția)