avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract pe perioada determinata

Ma numesc Daniela Cimpea ,va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste problema mea: am fost angajata pe perioada determinata din 25.01.2016,iar azi 27.07.2017 mi-a incetat contractul (mentionez faptul ca am 12 luni lucrate fara intrerupere ) Sunt insarcinata in 28 saptamani, data probabila a nasterii este 12.10.2017, iar data de intrare in concediu prenatal ar trebui sa fie 12.08.2017. As vrea sa stiu daca situatia imi permite intrarea in concediu prenatal si daca voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 28 Iulie 2017
Din pacate, avem o veste... BUNAAAA:P pt dvs.:
Persoanele care,în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, adopției,încredințării în vederea adopției, plasamentului sau tutelei, au realizat timp de 12 luni venituri supuse impozitului, beneficiază dec oncediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap,precum şi de o indemnizaţie lunară.
@ Danieladana28

Data nasterii : octombrie 2017

Perioada eligibila pentru CCC : noiembrie 2015 - octombrie 2017

Perioada luata in calcul : ianuarie 2016 - iulie 2017

In speta ;
- veti beneficia de indemnizatia pentru CCC

- pentru concediu de maternitate o varianta ar fi sa intrati in somaj si din somaj sa intrati in concediu de maternitate si apoi in concediu pentru cresterea copilului.
www.avocatnet.ro/content/for...
Cam in 2 sapt ar trebuii sa intru in prenatal...si nu stiu daca ma incadrez...ca pana depun actele ,pana imi aproba...o sa dureze
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2017
Danieladana28, utilizator
Va multumesc pt ajutor!
Danieladana28 a scris:

Cam in 2 sapt ar trebuii sa intru in prenatal...si nu stiu daca ma incadrez...ca pana depun actele ,pana imi aproba...o sa dureze

Ce si cine sa va aprobe ?

Trebuie doars a mergeti sa depuneti actele la AJOFM pentru somaj si apoi sa-i anuntati de concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Salariata gravida, societatea intra in faliment atviorica atviorica imi spuneti va rog ce se intampla daca sunt in prenatal/ postnatal si societatea intra in faliment , concediind toti angajatii?cum se calculraza in acest caz ... (vezi toată discuția)
Somaj si concediu crestere copil pana la 2 ani bioanad bioanad Buna ziua! Ma aflu in saptamana 33 de sarcina, termenul aproximativ pentru nastere fiind 12 septembrie 2010. Am o vechime in munca de 3 ani iar momentan sotul ... (vezi toată discuția)