avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Motivare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Motivare divort

Buna ziua,

Vreau sa divirtez de sotul meu deoarece simt ca ne-am indepartat unul de altul in ultimii ani.

In toti acesti ani, sotul meu a avut grija de mine si de copii nostrii, in sensul ca nu ne-a lipsit nimic. Pe mine nu m-a batut sau injurat. El nu bea si nu are alta femeie in viata lui.

Intrebarea mea este, ce motivare temeinica pot sa scriu in cererea de divort? Imi trebuie martori asi inscrisuri? Este suficient faptul ca nu imi mai doresc casnicia?

Multumesc pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 14:54, 28 Iulie 2017
Buna ziua,
Inscrisuri nu va trebuie. Dar, martori, da.
Ati putea discuta cu sotul dvs si poate divortati prin acord, asta inseamna ca nu aveti nevoie sa invocati vreun motiv.
Sotul meu nu este de acord cu divortul. Mi-a si spus ca asta o sa declare ca nu este de acord.
Astea sunt motivepe pe care va puteti intemeia in drept cererea.
punctul a, inteleg ca pica ca nu e de acord, poate se razgandeste pe parcurs.
Dvs stiti daca puteti invoca o culpa comuna sau a lui ca sa puteti sa va intemeiati cererea pe punctul b.
In fapt, puteti motiva ca nu mai comunicati, v-ati instrainat, nu va mai leaga cam nimic sufleteste..
daca el nu e de acord cu divortul, aveti nevoie sa propuneti 2 martori.
Art. 373

Motive de divorţ

Divorţul poate avea loc:

a) prin acordul soţilor, la cererea ambilor soţi sau a unuia dintre soţi acceptată de celălalt soţ;

b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;

c) la cererea unuia dintre soţi, după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani;

d) la cererea aceluia dintre soţi a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei.

Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2017
gi-jane2, moderator
Eiii...ce sa mai ne facem, gi-jane, cu off-topic-urile astea? Femeia are cel putin 2 copii..care au un tata aparent normal.. Majoritatea urla pe aici ca din gura de sarpe...ca nu mai rezista la atatea injuraturi si batai...din partea consortului. De ce ar fi off-topic sa-i aminteasca cineva de aceasta realitate?

Chiar e nevoie ca sa-mi exprim opinia doar in privat? O sa o fac si pe asta.... Nu ma intereseaza neaparat rankingul de aplauze pe avocatnet.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2017
asaofi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovort mihaeladiananita@gmail.com mihaeladiananita@gmail.com Buna ziua! Cum.as putea proceda in situatia asta?? De doi ani nu mai am nici un fel de relatie cu sotia,,ea convetuieste cu altcineva. Mi a promis ca in ... (vezi toată discuția)
Costuri divort in instanta 19640216 19640216 Cat costa un divorț din motive medicale ? (vezi toată discuția)
Divort marcuand marcuand Buna ziua,as vrea sa stiu cum sa procedez cu divortul fara acordul unuia dintre soti,cat dureaza si cat ar costa,copii nu avem,bunurii nu avem de ... (vezi toată discuția)