avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dovort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dovort

Buna ziua!
Cum.as putea proceda in situatia asta??
De doi ani nu mai am nici un fel de relatie cu sotia,,ea convetuieste cu altcineva.
Mi a promis ca in august vine acasa si mergem.impreuna la notar sa divortam ,dar intre timp s_a razgandit si m_a.amenintat ca.nu_ mi acorda divortul nu are barbat de lasat.
Nu avem.copii impreuna.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:07, 23 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti neaparata nevoie de acordul sotiei. Introduceti cererea de divort la instanta pe raza careia ati avut domiciliul comun
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere situatia relatata, singura varianta este aceea a promovarii actiunii de divort pe cale judecatoreasca, urmand sa va intemeiati actiunea fie pe disp.art. 373 lit.b) c.civ , fie pe disp.art.373 lit.c ) c.civ., iar in cadrul actiunii sa propuneti si sa administrati probe (inscrisuri si martori) cu care sa dovediti motivele actiunii.
Concluzionand este irelevanta " amenintarea" sotiei cata vreme in fata instantei reclamantul dovedeste imposibilitatea continuarii casatoriei pentru motivele invocate in actiunea de divort.
Art. 373
Motive de divorţ
Divorţul poate avea loc:
a) prin acordul soţilor, la cererea ambilor soţi sau a unuia dintre soţi acceptată de celălalt soţ;
b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;
c) la cererea unuia dintre soţi, după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani;
d) la cererea aceluia dintre soţi a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei.

Ultima modificare: Marți, 22 August 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu as recomanda c. Oricum, as chema-o la o discutie in care i-as arata ca are doua variante: cu martori si distractie in instanta, avocat si timp pierdut, costuri x lei sau la notar si decent, mai putina distractie si timp consumat, pret cam o treime sau mai putin.
Poate are sanse sa inteleaga ca, indiferent ce barbat are ea, aceasta o lasa fara acordul ei daca e nevoie. Cu alte cuvinte, e la discutie doar teatrul de facut in instanta si costul acestui teatru, in niciun caz daca se atinge divortul sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea de domiciliu maramaramara maramaramara Sunt plecata din tara de 4 ani; am cunoscut un alt barbat si vreau sa divortez,dar sotul nu este de acord;sunt acuzata de parasire de domiciliu si adulter; ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters21743 ContSters21743 Buna. Divortul se poate pronunta, din ce am retinit, ca urmare a culpei comune, a acordului sotilor sau a culpei unuia dintre soti. Mai sunt si alte variante? ... (vezi toată discuția)
Divortul la cererea unuia dintre soti ketmealina ketmealina Cat costa taxa de timbru pt a depune dosarul de divort (vezi toată discuția)