Buna. Divortul se poate pronunta, din ce am retinit, ca urmare a culpei comune, a acordului sotilor sau a culpei unuia dintre soti. Mai sunt si alte variante? Ce se intampla daca unul dintre soti nu e de acord cu divortul si nu sunt probe ca ar fi culpa acestuia pt pronuntarea desfacerii casatoriei/divortului? Multumesc.
a) prin acordul soţilor, la cererea ambilor soţi sau a unuia dintre soţi acceptată de celălalt soţ;
b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;
c) la cererea unuia dintre soţi, după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani;
d) la cererea aceluia dintre soţi a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei.
In cazul in care nu sunteti in situatia prevazuta la lit.c si nu se poate dovedi culpa sotului ce se opune la desfacerea casatoriei actiunea se va respinge.
Motiv divort
andreea322
Buna ziua am si eu o intrebare .Poate sa se pronunte un divort cu motivu incompatibili cand suntem de 11ani impreuna si de 5 ani casatoriti?Va multumesc (vezi toată discuția)