avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Motiv divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Motiv divort

Buna ziua am si eu o intrebare .Poate sa se pronunte un divort cu motivu incompatibili cand suntem de 11ani impreuna si de 5 ani casatoriti?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:31, 1 Octombrie 2013
Prin culpa comuna s-ar traduce acest " incompatibili". daca nu sunteti de acord cu divortul, dansul trebuie sa probeze ca relatiile dintre dvs sunt grav vatamate.
Incercati sa ajungeti totusi la un acord asupra divortului, cine isi doreste divortul , va divorta, e mai bine sa terminati frumos o relatie si sa n-aveti pe hotarare toate motivele neintelegerilor dintre dvs.

Art. 373
Divortul poate avea loc:
a) prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti sau a unuia dintre soti acceptata de celalalt sot;
b) atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila;
c) la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani;
d) la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
dar motivul nu este acesta dar am o soacra care nu ma inghite si eu nu vreau sa divortez pt ca nu este acesta motivul nu are motive noi inca ne iubim dar soacra mea are actele la ea si a zis ca baga divortul pt ca are si o procura de la el pt avocata
Dar el unde e? In puscarie, in spital/la pat (impiedicat de o boala grava) sau in strainatate? In astfel de cazuri (si alte asemenea situatii care il impiedica sa se prezinte personal) s-ar putea infatisa la divort prin avocat sau mandatar.

Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ginac ginac daca sotul este bolnav de schizofrenie si nu se poate prezenta la procese , sotia s-a mutat de la actualul domiciliu ( nu detineau o casa ) si a luat lucrurile ... (vezi toată discuția)
Dovort mihaeladiananita@gmail.com mihaeladiananita@gmail.com Buna ziua! Cum.as putea proceda in situatia asta?? De doi ani nu mai am nici un fel de relatie cu sotia,,ea convetuieste cu altcineva. Mi a promis ca in ... (vezi toată discuția)
divort nastase nicolae nastase nicolae cum pot divorta fara sa ma reprezinte un avocat? ce ar tebui sa scriu in cererea care se depune la judecatorie,in termeni juridici ma refer.#-o.divortul e ... (vezi toată discuția)