avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

cum pot divorta fara sa ma reprezinte un avocat?
ce ar tebui sa scriu in cererea care se depune la judecatorie,in termeni juridici ma refer.#-o.divortul e fara copii si fara partaj,iar separarea a avut loc acum 4 ani.multumesc pt ajutor!:)
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:27, 7 Noiembrie 2010
Puteti face o cerere de divort prin acordul partilor, situatie in care nu mai trebuie sa motivati , daca insa este si sotul de acord.Daca insa el nu este acord, cererea trebuie motivata in fapt si in drept.
In fapt, descrieti faptele datorita carora ati ajuns la aceasta decizie, iar in drept trebuie sa invocati unele articole din codul familiei .
[ link extern ]
Prezenta reclamantului in procesele de divort este obligatorie cu exceptiile prevazute mai jos.
Art. 614. - In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar. ;)
Actiunea presupune dovedirea motivelor de divort, mai exact trebuie sa probati ca exista motive temeinice in desfacerea casatoriei, ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate si convietuirea nu mai poate continua.
Despartirea in fapt a sotilor asa cum este in situatia dvs. -cu 4 ani in urma este un motiv de divort, insa care trebuie si el probat ca si celelalte expuse in actiunea formulata.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
pai exact articolele acelea din codul familiei nu le stiu,ca in fapt stiu ce trebuie sa scriu#-o
Puteti apela la serviciile unui avocat doar pentru redactarea actiunii.
Actiunea trebuie trebuie sa indeplineasca conditiile prev de art.112 c.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la proces ioanraul ioanraul daca nu ma prezint la procesul de divort, ma afecteaza cu ceva?mentionez faptul ca nu doresc partaj,las totul pt copil..doresc doar program de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Divort feciorul25 feciorul25 buna! .....am bagat cererea de divort in instanta!....as vrea sa stiu daca la divort ma poate reprezenta avocatul in lipsa mea! va ... (vezi toată discuția)
Intrebare(divort) myhaela39 myhaela39 buna tocmai am dus actele ptr divort la judecatorie. am 2 copii majori imi puteti spune cam ce pot spune la infatisare?nu-mi permit un avocat si nu vreau ... (vezi toată discuția)