avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare(divort)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare(divort)

buna
tocmai am dus actele ptr divort la judecatorie.
am 2 copii majori
imi puteti spune cam ce pot spune la infatisare?nu-mi permit un avocat si nu vreau altceva ,decat sa scap!:).nu circ,nu partaj.
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 11:09, 9 Aprilie 2011
Intrucat ati depus actele pt divort, veti sustine in fata instantei, tot ceea ce ati motivat in cuprinsul cererii de divort
Cine v-a facut actiunea ?
nimeni,am luat un model de pe net
Actiunea de divort este admisa in conditiile in care exista motive temeinice pentru desfacerea acesteia ( motive pe care numai dvs. le cunoasteti).
Astfel, este necesar sa probati ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate si convietuirea sotilor nu mai poate continua.
Probele in dovedirea actiunii de divort sunt inscrisurile si 2 martori.

Sotul doreste si el sa divorteze? Daca da, atunci incercati sa apelati la institutia medierii si la primul termen depuneti in instanta acordul de mediere cu privire la divort, copii, partaj , etc. si scapati de multe termene, taxe, etc.
De precizat ca medierea este confidentiala !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mayflowerb mayflowerb Saptamana viitoare am prima infatisare la un proces de divort in calitate de reclamant. Motivul principal este nepotrivire de caracter. Sotul nu este de acord ... (vezi toată discuția)
divort nastase nicolae nastase nicolae cum pot divorta fara sa ma reprezinte un avocat? ce ar tebui sa scriu in cererea care se depune la judecatorie,in termeni juridici ma refer.#-o.divortul e ... (vezi toată discuția)
Doresc sa divortez si sotul nu este de acord- cum procedez? adriana1212 adriana1212 vreau sa dau divort dar sotul a zis ca nu va semna pt despartire. cum pot sa termin mai repede si cu costuri mai mici. nu avem copii dar inca stam impreuna in ... (vezi toată discuția)