avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Saptamana viitoare am prima infatisare la un proces de divort in calitate de reclamant. Motivul principal este nepotrivire de caracter. Sotul nu este de acord cu divortul, si foarte putini au stiut de probleme noastre. In actiune de divort am numit un singur martor, pe mama mea, dar ea s-a razgandit, nefiind de acord cu acest divort. As vrea sa stiu daca as putea obtine divortul si fara martori ( ce se intampla in cazul in care nu exista martori la proces) si ce se intampla daca martorul numit in actiune nu se prezinta la proces. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:30, 16 Septembrie 2011
Daca sotul se opune la actiune trebuie sa aduceti un martor sau doi , obligatoriu .Angajati un avocat .
Actiunea de divort poate fi admisa doar in situatia in care probati ca exista motive temeinice pentru desfacerea casatoriei, respectiv ca relatiile de casatorie sunt grav si iremediabil vatamate si convietuirea nu mai poate continua.
Astfel, orientati-va la alti martori pe care ii puteti propune la primul termen de judecata, pentru ca este inutil sa o propuneti ca martor pe mama dvs . daca aceasta nu doreste sa depuna marturie, iar consecinta lipsei probelor in dovedirea actiunii conduc la respingerea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovezi "motive de divort" ContSters200238 ContSters200238 Daca poate sa imi raspunda cineva... mi-ar fi de mare ajutor De cand am deschis actiunea de divort si avocatul meu, si toata lumea imi spune ca am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Intrebare(divort) myhaela39 myhaela39 buna tocmai am dus actele ptr divort la judecatorie. am 2 copii majori imi puteti spune cam ce pot spune la infatisare?nu-mi permit un avocat si nu vreau ... (vezi toată discuția)
divort nastase nicolae nastase nicolae cum pot divorta fara sa ma reprezinte un avocat? ce ar tebui sa scriu in cererea care se depune la judecatorie,in termeni juridici ma refer.#-o.divortul e ... (vezi toată discuția)