avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

daca sotul este bolnav de schizofrenie si nu se poate prezenta la procese , sotia s-a mutat de la actualul domiciliu ( nu detineau o casa ) si a luat lucrurile care considerau ca i se cuvin , ea fiind initiatoarea divortului , cum va decurge divortul ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:22, 14 Septembrie 2010
este un divort de comun acord sau nu?
In principiu sotia in calitate de reclamanta va trebui sa probeze ca aceasta casatorie nu mai poate continua si ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate.
Paratul va fi citat si avand in vedere ca nu este deplasabil, ca asa inteleg ca asta e situatia, poate sa angajeze un avocat sa-l reprezinte in procesul de divort sau nu dupa cum opteaza legea permitand in acest caz reprezentarea prin mandatar.
Art. 614. - In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.
Sotul este de acord cu desfacerea casatoriei . Se poate deplasa dar natura bolii nu-i permite participarea la un proces . Este instabil emotional , nu poate indura asa ceva . Casatoria s-a produs in conditiile in care sotia a acceptat sotul bolnav . Dar neintelegerile au aparut deaorece ea a plecat regulat in Spania lasandu-l singur timp de 4 ani ( 4 luni pe an statea acasa ) . Asa au hotarat separarea . Ea a luat cea mai mare parte a bunurilor materiale si s-a mutat . Mai poate solicita partaj ?
Daca se poate deplasa atunci se poate incheia divortul prin acordul partilor in situatia in care sunt intrunite conditiile desfacerii casatoriei pin acord, adica sa fi trecut un an de la data incheierii casatoriei si sa nu fi rezultat copii minori din aceasta casatorie.
Daca se desface casatoria prin acordul partilor nu va mai fi nevoie de probatorii privind motivele de divort.
Partajul poate fi cerut in conditiile in care sotii au dobandit bunuri comune in timpul casatoriei, chiar daca sotia a plecat cu mare parte din ele.
Important este ca sotul sa administreze probe din care sa rezulte componenta masei partajabile.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

divort nastase nicolae nastase nicolae cum pot divorta fara sa ma reprezinte un avocat? ce ar tebui sa scriu in cererea care se depune la judecatorie,in termeni juridici ma refer.#-o.divortul e ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord!!! silviumanta silviumanta Buna ziua! Am si eu o problema, ce se intampla daca 2 soti vor sa divorteze prin acord dar unul dintre ei are domiciliul stabilit in alta tara?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Divort cand nici unul dintre soti nu se afla in tara Kati Ecaterina Kati Ecaterina Ne-am casatorit in Romania, am plecat din tara iar acum eu vreau sa divortez. Nu ma pot intoarce in tara pt a ma ocupa personal de divort, ii voi face mamei o ... (vezi toată discuția)