avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor fara acte

Buna ziua,

Inainte de a apela la un avocat am sa va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu cateva informatii, referitor la urmatoarea speta: bunicii mei (din partea tatalui) au decedat; unul in urma cu aproximativ 10 ani si celalalt acum 2 ani. Ei au avut un singur copil (tatal meu) care a decedat acum 20 de ani. Au divortat cand tatal meu avea varsta de 14 ani, s-au recasatorit dar nu au avut alti copii.Din cate stiu, eu as fi unicul lor nepot si mostenitor pe cale succesorala dar nu am fost instiintat de vreun notar cum ca ar trebui sa ma prezint undeva pentru a dezbate aceasta succesiune, iar in aceasta situatie eu ma gandesc ca ori nu exista masa succesorala ori bunicii au vandut sau au donat tot ceea ce aveau in timpul vietii.

Relatiile dintre noi nu a fost bune, nu am comunicat niciodata din cauza unor probleme personale de familie si nici nu am stiut pana acum cateva saptamani ca nu mai sunt in viata.

Eu acum ma intreb daca legal se mai poate ceva, in primul rand pentru a afla daca exista masa succesorala? Mentionez faptul ca nu am un certificat de mostenitor, nu stiu exact ultima adresa unde au locuit (doar comuna si judetul), dar am actele ce pot dovedi faptul ca sunt nepotul lor (certificat de nastere, certificat de nastere si deces al tatalui meu, certificatul de casatorie al parintilor).

Ce pasi ar trebui sa urmez pentru a afla daca exista masa succesorala, cum pot obtine certificat de mostenitor si cui ar trebui sa ma adresez?

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2017
LiviuRo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:26, 28 Iulie 2017
Buna ziua,
1. Nu va anunta NIMENI ca sunteti sau nu mostenitor ci trebuie dumneavoastra sa va interesati de drepturile dumneavoastra.
2. daca stiti adresa (comuna si judetul) puteti sa incepeti prin a formula o adresa catre primaria din acea comuna pentru a afla ce bunuri erau in proprietatea bunicilor la fata decesului.
3, Tot de acolo veti afla unde au decedat si veti putea ridica certificatele de deces.
4. De la primarie solicitati (daca este cazul) inscrisuri care sa dovedeasca dreptul de proprietate al bunicilor pentru bunurile ce s-ar afla in masa succesorala.
5. Veti merge la un notar care-si are biroul pe raza judecatoriei pe raza careia au avut ultimul domiciliu bunicii si veti dezbate succesiunea.
6. SOLICITATI AJUTORUL UNUI AVOCAT!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot gasi actele rezultate in urma succesiunii! AlbuD AlbuD Buna ziua! As dori sa va consult in legatura cu o problema! Bunica mea a decedat in 1999 si cred ca s-a facut succesiune la vremea respectiva. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune platinium platinium Buna seara ! Ma numesc George si doresc din partea dvs cateva sfaturi referitoare la o mostenire. In 1992 a murit bunicul si aveau drept la masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Succesiune DANA-S DANA-S locuiesc in casa bunicilor de 17 ani . Bunicul a murit acum 20 de ani iar bunica in urma cu 11 ani (in 2001). casa a ramas celor 2 copii ( matusa mea respectiv ... (vezi toată discuția)