avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unde pot gasi actele rezultate in urma succesiunii!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unde pot gasi actele rezultate in urma succesiunii!

Buna ziua!
As dori sa va consult in legatura cu o problema!
Bunica mea a decedat in 1999 si cred ca s-a facut succesiune la vremea respectiva. As dori sa stiu unde pot gasi actele rezultate in urma succesiuni (certificat de mostenitor)? Unde ma pot adresa, tinand cont ca nu stiu decat numele ei si eventual al mostenitorilor si orasul unde cred ca s-a facut succesiunea!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 8 Ianuarie 2009
Simplu . Daca poti face dovada calitatii tale de descendent (nepot) al defunctului te adresezi la un birou notarial din localitatea unde a avut ultimul domiciliul bunica sau la Camera Notarilor Publici care detine o evidenta a procedurilor succesorale
Mai ai posibilitatea sa interoghezi prin sistemul informatic INFONOT tinut de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania prin interogarea unor Registre nationale de evidenta a Testamentelor autentice si a optiunilor succesorale dar nu poti afla detalii daca s-a eliberat Certificat de Mostenitor

Va puteti interesa la Camera Notarilor Publici in a carei raza teritoriala a avut ultimul domiciliul bunica dvs. Dupa ce aflati numele notarului public unde a avut loc dezbaterea succesiunii, mergeti la biroul acestuia si puteti solicita copii legalizate de pe certificatul de mostenitor.
Va multumesc pentru raspusnuri!
As dori sa va intreb ce acte imi trebuie pentru a dovedi calitatea de nepot? Tatral meu este decedat, teroetic este ok certificatul de deces al acestuia si al meu de nastere?
Va multumesc!
In pricipiu o simpla adresa la care anexati certificatul de nastere al dvs si certificatul de deces al tatalui dvs si eventual certificat de nastere al acestuia din urma este suficient. Acestea se vor depune la Camera Notarilor Publici care are obligatia sa va informeze cu privire la biroul notarului public care a eliberat certificat de mostenitor de pe urma bunicii dvs
Daca tatal dvs a decedat inaintea bunicii dvs este firesc sa solicitati (daca s-a eliberat certificat de mostenitor in absenta dvs) anularea certificatului de mostenitor si chiar si atunci cand in certificat nu este trecut la rubrica mostenitori legali tatl dvs (daca acesta a decedat dupa bunica dvs)
Succes
Certificatul de nastere al tatalui, certificatul de deces al tatalui , certificatul de nastere al dvs, precum si alte acte de stare civila din care sa rezulte legatura de rudenie dintre dvs si bunicul decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune...cum trebuie procedat stefan_gheorghe stefan_gheorghe Tatal meu a murit in anul 1972, de atunci nu s-a facut succesiunea. Mama impreuna cu mine si sora mea, vrem sa facem succesiunea pe 1000 mp + casa 3 camere. ... (vezi toată discuția)
Locuiesc in sua si vreau sa fac renuntare la succesiune VZI VZI buna ziua Am dubla cetatenie si locuiesc in SUA. Tatal meu a decedat in 1994 si s-a dezbatut succesiunea pe legea de atunci la notariat de stat. In 1991 era ... (vezi toată discuția)
Mostenitor fara acte LiviuRo LiviuRo Buna ziua, Inainte de a apela la un avocat am sa va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu cateva informatii, referitor la urmatoarea speta: bunicii mei (din ... (vezi toată discuția)