avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bebelusii la cheltuielile de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bebelusii la cheltuielile de intretinere

Buna ziua, as dori un raspuns concret la aceasta intrebare: De la ce varsta se pun bebelusii la cheltuielile de intretinere ? Sunt administratoare la blocul unde locuiesc si avem doi bebelusi care amandoi sant sub un an .
Nu mai stiu dupa ce sa ma ghidez, ba ca se pun de la sase luni, ba ca sunt scutiti pana la 3 ani , nu stiu cum sa fac sa fie corect si conform legii.
Stiu ca recent a fost modificat un articolul 47din legea 230/2007,care se refera la scoaterea copiilor sub 3 ani de la cheltuielile de intretinere, dar vreau sa stiu daca si de cand se pune in aplicare. Deci, trecem copii sub 3 ani la cheltuieli ?Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 22:31, 31 Iulie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, s-a aprobat acel articol, dar in "dulcele stil romanesc" si redactarea legii lasa loc la interpretari contradictorii, dar si cititorii citesc superficial legea...
Articolul la care va referiti spune, totusi, destul de limpede :
"(2) Asociațiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1) lit. b) pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani."
Deci, depinde de ce decide fiecare asociatie de proprietari, nici intr-un caz nu e vorba de o scutire prevazuta de lege !
Oricum, prevederea mai mult incurca lucrurile si genereaza conflicte inutile pentru ca mie mi se pare normal ca din momentul in care ajunge acasa, bebelusul trebuie trecut la intretinere pentru ca : pampersi la gunoi, apa pentru spalat, curent lift/interfon ca doar iese la aer, curatenia scarii ii este utila si bebelusului, nu doar parintilor, caldura de pe casa scarilor la fel, etc..
Evident, nou-nascutii nu ajung acasa de la maternitate fix la inceputul lunii si atunci, asociatia poate inchide ochii pana luna urmatoare ca un dar de "bun venit" pe lumea asta si in tara asta trista si indobitocita.....

PS - Apropo, daca scrieti "sant" se intelege "șanț", deci, incercati sa scrieti "sunt".....
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iulie 2017
Daniel4x4, utilizator
adunarea generala, doar ea, hotareste scutirea copiilor pana in trei ani.
Se poate proceda asa acolo unde apartamentul respectiv are contoare de apa (apa cel mai scump serviciu, fireste in afara de caldura)

Intrebare: pana la ce varsta, un copil nou nascut se poate chema "bebelus"?
Cred ca dupa implinirea varstei de 2 ani nu mai este bebelus !
Ce te faci cu un copil de doi ani si sase luni, care nu mai este considerat bebelus.
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2017
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de la plata intretinerii a copiilor cu varsta pana in 3 ani migaste migaste S-a publicat in Monitorul Oficial Legea 67/2017; prin aceasta se introduce un alineat la art. 47 din Legea 230/2077 a asociatiilor de proprietari, alineat prin ... (vezi toată discuția)
Buna . am tot căutat lege și nu găsesc . as dori sa știu ... Andrap98 Andrap98 Buna . Am tot căutat lege și nu găsesc . As dori sa știu de la ce vârsta se trec copiii la cheltuiala la bloc ? Nasc curând și doresc sa știu dacă se ... (vezi toată discuția)
Intretinerea la bloc pt un copil irinukiry irinukiry As dori sa stiu daca un bebelus nu are facilitati la intretinere? Trebuie sa plateasca intretinerea cat un adult? Nu mi se pare normal si corect pentru ca el ... (vezi toată discuția)