avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTREBARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTREBARE

Pentru dezbaterea o succesiune,,ex ramase pentru teren agricol cu vegetatie forestiere si este numai act de mana de contract vanzare cumparare,Se pot dezbate orunde refer aicea de loc, oras, judeti dupa alegere,.,?.Tare multumesc daca primesc un raspuns,Cine ajuta Dumnezau sa ajute mereu.
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 11:52, 30 Iulie 2017
Buna ziua,
Competenta teritoriala pentru succesiuni este clar stabilita astfel:
dezbaterea unei succesiuni se poate face ;
- la orice birou notarial aflat pe raza judecatoriei pe a carei raza a avut ultimul domiciliu defunctul;
- la judecatoria pe raza careia a avut ultimul domiciliu defunctul.
Bună ziua,

Trebuie să vă adresați unui notar din orașul unde a locuit cel a cărui succesiune e dezbătută sau din orașul în care se află Judecătoria de care aparține satul unde a locuit cel decedat (din circumscripţia teritorială a judecătoriei în care defunctul şi-a avut ultimul domiciliu. Prin ultimul domiciliu se înţelege adresa menţionată în certificatul de deces al defunctului la rubrica "domiciliul", chiar dacă în fapt defunctul a locuit, fără forme legale, la altă adresă. În situaţia în care în circumscripţia acelei judecătorii se află mai multe birouri notariale, părţile se pot adresa oricăruia dintre acestea.)

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notarii au arondare teritoriala? Carturarul Carturarul O cunostiinta din Dragomiresti-Vale vrea sa faca succesiunea dar nu se intelege cu notarul din zona. Poate omul sa mearga la alt notar in Bucuresti sau in alta ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala a notarului bukinst bukinst In situatia dezbaterii unei succesiuni, decedatul avand domiciliul intr-o localitate rurala aflata la egala distanta de 3 orase in care se gaseste un birou ... (vezi toată discuția)
Succesiune macinic macinic Buna ziua, As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii. Aceasta poate avea loc numai in judetul unde defunctul a locuit sau se poate ... (vezi toată discuția)