avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... PUZ casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

PUZ casa

Buna ziua,
as dori sa imi dati un sfat privind urmatoarea situatie. Recent am scos un Certificat de urbanism pentru constructie casa. Prin acest CU mi se cere realizarea unui PUZ, ceea ce binenteles va fi pierdere de timp si bani in plus. Nu mi se pare normal sa mi se cera PUZ pentru construire casa pe o strada care deja este plina de case (vre-o 10 case), doar locul de langa noi si de vis a vis mai este liber + 3- 4 locuri spre celalt capat al strazii. Cei care au case nu li s-au cerut PUZ, ultima fiind construita anul trecut in toamna, chiar langa terenul nostru. In plus anul acesta am obtinut autorizatie de constructie (pentru care s-a scos si CU, unde nu se cerea PUZ) cu 2 vecnii impreuna pentru a construi canalizarea, deci inclusiv pe terenul nostru. In situatia asta nu mi se pare normal ca la o diferenta de cateva luni sa se scoata 2 Certificate de urbanism pe acealasi teren, iar continutul acestora sa fie diferit. De asemenea, nu mi separe normal ca sa mi se ceara PUZ, in contextul in care sunt atatea case construite toate in ultimii 3 ani pentru care nu s-a cerut PUZ. NU stiu daca am dreptate sau nu, dar as avea nevoie de un sfat in aceasta privinta. Multumesc

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,daca detin 2000 mp teren extravilan agricol,pot obtine autorizatie de constructie?multumesc (vezi toată discuția)
Pug expirat / zona incadrare v1a ContSters499122 ContSters499122 Buna seara, Expun \'mica mea istorie\' in speranta ca poate imi dati o noua idee pentru solutionarea situatiei in care ma regasesc, si anume: Anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Interdictie constructie casa pe teren intravilan agricol joegrecu joegrecu Buna ziua, O intrebare as avea. Am dori sa construim o casa cu parter si mansarda pe un teren intravilan agricol. Terenul are o suprafata de 1000 mp, iar ... (vezi toată discuția)