Buna ziua, am nevoie de un sfat pertinent pe speta de mai jos
Pe scurt, vineri circulam pe Splaiul Independentei, dinspre Strada Halelor/ judecatorie spre Splaiul Unirii. In momentul in care am virat stanga spre Splaiul Unirii (dupa intersectia cu Bd Unirii), un echipaj de politie m-a oprit si sanctionat pentru neaccordare prioritate pietoni.
In realitate, abia ce plecasem de la semaforul anterior si circulam cu o viteza foarte mica (20-30 kmh) deoarece stiam ca urmeaza trecerea de pietoni si vazusem si echipajul de politie. La trecerea de pietoni am incetinit pana aproape de oprire dar nu am vazut nici un pieton (poate si din cauza masinilor care treceau prin dreapta mea). In momentul in care am ajuns pe trecere, am observat cu coada ochiului un pieton angajat in traversare din partea dreapta si am franat instinctiv, masina s-a oprit un pic dupa trecere iar pietonul a trecut prin spatele ei.
Desi pare un caz la limita, doresc sa fac contestatie deoarece
- sunt convins ca nu era nici un pieton pe trecerea de pietoni in momentul in care am trecut eu (m-am asigurat expres de acest lucru, circuland cu o viteza foarte mica)
- politistul a avut o atitudine pe care am considerat-o ostila (nu s-a prezentat, mentionand cum il cheama doar cand mi-a citit procesul verbal; nu a vrut sa imi spuna de ce m-a oprit iar cand l-am intrebat, mi-a zis ca imi spune dupa ce ii dau actele; nu a vrut sa asculte nici un argument din partea mea si mi-a spus sa stau la masina pana revine el; a refuzat sa imi arate vre-o proba video sau vre-un martor, atunci cand am solicitat acest lucru)
Masina de politie era pusa perpendicular pe sensul de mers al soselei deci nu avea cum sa ma filmeze, ceea ce poate sa fie in dezavantajul meu, pentru ca nu exista vre-o filmare decat cel mult de la vre-o camera pusa pe vre-un stalp - pot afla daca exista si cere in instanta imagini? In masina eram cu sotia care poate sa declare ca nu a vazut nici un pieton angajat in traversare cand am trecut eu (asta nu inseamna ca nu era pe trotuar), deci cred ca totul se rezuma in final la cuvantul politistului versus cuvantul meu iar in acest caz nu stiu ce sanse de castig pot avea.
Nu stiu daca are vre-o importanta, dar la completarea PV, politistul a scris ca intentionam sa fac dreapta catre Bd. Regina Maria si nu stanga asa cum am si facut, caz in care i-ar fi fost imposibil sa ma vada si sa ma si opreasca (din cauza unghiului de vizibilitate) - am vazut abia ulterior semnarii si din punctul meu de vedere nu schimba situatia, dar am zis sa mentionez si acest aspect.
Am semnat PV si am trecut la observatii "nu sunt de acord, pietonul a pus piciorul pe trecere dupa ce am trecut"
Am cam citit care ar fi pasii de urmat, insa m-ar ajuta un sfat in redactarea contestarii.
Atasez si o schita a evenimentului pentru o mai usoara intelegere.
O zi buna,
LE - nu stiu cum sa uploadez fisierul cu schita, daca ma poate indruma cineva, as aprecia
Contestația Dvs este un act procedural, deschide un proces, nu e un memoriu.trebuie sa îndeplinească cerințelor de forma si fond ale unei acțiuni judecătorești, prevăzute in codul de procedura civilă.trebuie sa îndeplinească toate conditiile ART 94 cod proc civ, altfel judecătorul v-o poate anula, ca neprocedurala. Trebuie justificata in fapt si in drept.
Multumesc de raspuns. Stiu ca trebuie sa urmez o procedura, de caeea cer ajutor aici pe forum :) In cazul in care angajez un avocat, acesta va putea depune contestatia in numele meu sau trebuie sa merg personal?
Si inca o intrebare - termenul de proces se da la depunerea contestatiei sau se transmite ulterior? Cam cat dureaza pana la proces?
Ridicare permis
scambler
Buna ziua,problema mea este urmatoarea:in directia sensului meu de mers erau 3 benzi de circulatie,eu aflandu-ma pe cea din mijloc.La trecerea de pietoni am ... (vezi toată discuția)